– De vil stenge ute rock ‘n’ roll

Kasabian-gitarist mener at en britisk musikkprisutdeling står bak en konspirasjon mot rock.

Rockekvartetten Kasabian har i en årrekke vært blant Storbritannias mest populære band. I fjor slapp de sitt femte studioalbum 48:13 til helt greie anmeldelser og sto øverst på plakaten til den enorme Glastonbury-festivalen.

Overraskelsen var derfor stor da bandet fant ut at de ikke var nominert i en eneste kategori hos musikkprisutdelingen Brit Awards.

Nå mener Kasabian-gitarist Serge Pizzorno at det hele er en konspirasjon mot rock ‘n’ roll.

– Det er bare piss

Serge Pizzorno og resten av Kasabian spilte under Hovefestivalen 2011. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Serge Pizzorno og resten av Kasabian spilte under Hovefestivalen 2011. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Nominasjonslisten til årets Brit Awards ble klar for to uker siden, men først nå tar Pizzorno bladet fra munnen.

I et intervju med The Independent uttrykker gitaristen sin frustrasjon over vrakingen, og bekymring over budskapet det sender til tilsvarende band.

– Det er en konspirasjon, sier Pizzorno og fortsetter:

– De prøver å stenge ute rock ‘n’ roll. Hvilket budskap sender det andre arbeiderklasse-rockeband, som bransjen så desperat trenger? Kasabian kunne ikke gjort noe mer i fjor. Det er bare piss.

Konkurransen hadde uansett vært knallhard. For «beste gruppe» er Alt-J, Clean Bandit, Coldplay, One Direction og Royal Blood nominert. For «beste album» er Alt-J, Ed Sheeran, George Ezra, Royal Blood og Sam Smith nominert.

Kasabian har heller ikke tidligere vært spesielt positive til Brit Awards, og i 2013 kalte gruppens vokalist Tom Meighan prisutdelingen «grusom fra start til slutt».

Ser frem til å opptre

Et lyspunkt er det likevel. Rockegruppen fra Leicester ser nemlig frem til å opptre under filmprisutdelingen Bafta 8. februar, og håper da på å sjokkere alle skuespillerne og regissørene i salen.

– Det er en stor ære å få åpne Baftas, fordi vi er alle store film-fans, sier Pizzorno og fortsetter:

– Det kommer til å merkelig å spille foran alle pingvinene (slanguttrykk for smokingkledde mennesker, journ.anm), men det kommer til å bli fantastisk. Vi skal starte kvelden med en svær eksplosjon og kommer til å spille alt på dobbelt så høyt volum som vanlig. Halvparten av salen kommer ikke til å skjønne hva det er som foregår.

Se musikkvideoen til Kasabian – «bumblebeee»: