Deilig, svimmel shoegaze!

Ukas Urørt er tilbake. Første band ut – The Avalanche.

– Musikken er kanskje litt teppebasert? Et teppe med klanger som er fint å høre på? Vokalklump, skjeve gitarer og synther, sprengt bass og pulserende trommer er karakteristisk for lydbildet vårt. Det er utrolig vanskelig å beskrive musikk med ord, spesielt egen musikk..

P3 Urørt mener:

Et av Trondheims mest spennende band om dagen omfavner massive gitarlyder, doble vokaler og fengslende melodilinjer. The Avalanche er årets første Ukas Urørt med «Throw Away The Rest» – et nydelig stykke svimmel shoegaze.

Mer om: The Avalanche på Urørt

Hør radiointervjuet fra P3 Urørt her:

– Sangen handler om å være litt forvirret og ikke vite hva som er sannheter. Hvis det blir for mye å forholde seg til, må man klamre seg til det som er viktig og bra, og kaste resten fra seg.

The Avalanche oppsto i Trondheim sommeren 2010 da Heida Mobeck, Anja Lauvdal, Hans Hulbækmo var i studio med Karl Klaseie for å spille inn debutplata til Your Headlights Are On med Greener Productions.
– Karl hadde noen skisser liggende og spurte de tre andre om ikke de ville starte et nytt band.

Et halvt år etter oppstarten er de klare for å spre musikken sin, og innrømmer at det er stas med oppmerksomheten de nå får som Ukas Urørt.

– Det betyr enormt mye at musikken blir satt pris på. Det gir oss veldig lyst til å satse enda mer på bandet i tida fremover. Håper det kan gi oss enda større mulighet til å nå ut til folk med musikken!

The Avalanche (engelsk for snøskred) er på mange måter beskrivende for uttrykket til bandet og det er klinger ganske fint, forteller de om bakgrunnen for bandnavnet. – I tillegg har Sufjan Stevens et album som heter The Avalanche som er utrolig bra.

avalanche2

Bandet består av Anja Lauvdal – synth og vokal (23), Karl Klaseie – gitar og vokal (21), Heida Mobeck – bass og vokal (23) og Hans Hulbækmo – trommer og vokal (21).

Jammer frem låtene

– Som oftest har Karl laget en skisse, så jammer vi fram en ferdig låt. Det blir som oftest veldig god stemning på øving når vi jobber med nye låter.

På tross av relativt kort fartstid i dette bandet har de allikevel opplevd flere høydepunkter så langt som må nevnes.

– Det å spille inn en demo og få god respons etter at vi la det ut på Urørt, og bli plukket ut til å spille på Trondheim Calling. Og ikke minst å bli Ukas Urørt!

Støyrock og shoegaze

Inspirasjonen henter de fra blant annet My Bloody Valentine, Sonic Youth, Blonde Redhead, Serena Maneesh, Radiohead, Velvet Underground og Yo La Tengo. – Disse bandene har herlige låter med sterke melodier som pakkes inn i et interessant lydbilde.

Musikkmiljøet i Trondheim blomstrer!

De skal ha sin første konsert på Trondheim Calling 29. januar og ser veldig fram til det. Det er også planlagt flere konserter utover våren.
– I tillegg har vi startet et under-label på det nye Trondheimsbaserte plateselskapet Riot Factory sammen med bandene Angelica`s Elegy og Dråpe. Labelet heter ”Sad Songs for Happy People Records”, og alle tre bandene skal gi ut en digital singel 31 januar for å markere starten på plateselskapet.

– Generelt er det deilig å se at musikk miljøet i Trondheim er i ferd med å løsne litt, og at det er en veldig positiv stemning i byens musikkmiljø, noe som lover bra for 2011!

– Andre favoritter på Urørt?

De har mange gode venner på Urørt som må nevnes: Your Headlights Are On, Angelica`s Elegy, Dråpe, Næl, Bendik, Museum of Everything, Shooting Tsar, HighasaKite, Therese Aune og Machine Birds.

– En siste appell til folket?
– Kom på Trondheim Calling og Pøkk (på Blæst i Trondheim), og sjekk ut Sad Songs for Happy People Records!

Last ned P3 Urørts podkast i iTunes eller her, og hør intervjuet med The Avalanche og annet snacks

Hva syns DU om The Avalanche?