– Den morsomste jeg vet om

Noel Gallagher berømmer The Smiths-legendens humoristiske side, og forteller om det kommende albumet i et ferskt intervju.

Morrissey. (Foto: NTB Scanpix / Robert E. Klein, AP)
Morrissey. (Foto: NTB Scanpix / Robert E. Klein, AP)

I et intervju med BBC Radio 2, som fant sted i går, forteller eks-Oasis-rabagasten om en bytur i Los Angeles med Morrissey og komiker/skuespiller Russell Brand.

Mobbet Russell Brand

Gallagher berømmer eksentrikeren for å være ekstremt morsom – faktisk så morsom at han at syns Morrissey er den morsomste mannen han noensinne har møtt i sitt liv.

– Han har også ingenting godt å melde om noen. Han mobbet Russell! sier den snart albumaktuelle artisten.

Det kommende albumet er titulert Chasing Yesterday, og skal slippes i mars neste år, under Noel Gallagher & The High Flying Birds-fanen. Den tidligere Oasis-mannen avslører også i intervjuet at han ennå ikke har landet en plateavtale.

Les flere saker om Noel Gallagher og Morrissey | Hør Noel Gallagher & The High Flying Birds i Spotify og WiMP

Hater navnet på det kommende albumet

– Jeg har ingen plateavtale. Management mitt prøver å selge albumet rundt om i verden.

Gallagher snakket også om ståa i musikkbransjen. Ikke overraskende er han kritisk, og referer til et nylig møte om lanseringen av Chasing Yesterday.

– Musikkbransjen har ingen anelse om hva som foregår. Vi pratet om hvordan albumet skal bli sluppet – jeg ble så frustrert. Det går så mye tid med til hvordan man skal lansere albumet. Bare å få det ut! sier Gallagher, som har vært med på å selge over 70 millioner album under tiden med Oasis.

47-åringen fortalte også at han skiftet navn på albumet et dusin ganger, før han landet på Chasing Yesterday. Et valg han angrer på. – Med en gang jeg hadde bestemt meg, hatet jeg navnet, sier han.

Hør «The Death Of You And Me», hentet fra det selvtitulerte Noel Gallagher & The High Flying Birds-debutalbumet: