– Det blir bra trøkk

Popautoriteten Susanne Sundfør runder av årets Øya og lover god stemning før kveldens konsert.

Om fem timer avslutter du Øya som headliner. Hvordan har du forberedt deg?

– Vi øvde hele i går, også hadde vi en sinnsykt lang lydprøve i dag. Så nå er alt det tekniske gjort. Nå handler det bare om å ha det kjempegøy. Jeg gleder meg veldig, smiler Sundfør.

Hva vil skille kveldens konsert fra tidligere Susanne Sundfør-konserter?

– Det er et større band, og vi har en veldig stor lysrigg – det kommer til å bli masse gøy lys. Så skal vi gjøre en cover …

Kan du avsløre hvilken låt?

– Eh … nei! ler artisten. – Det blir en overraskelse. Men jeg kan si at låten passer veldig inn i det universet som jeg har vært i den eldste platen.

Mer storslått, med andre ord?

– Ja. Det blir større produksjon.

Har du med deg noen gjesteartister i kveld?

– Nei, bare den ene coveren, hehe.

Se Susanne Sundfør fremføre «Fade Away» på P3 Gull 2014:

Hvem eller hva er kveldens show inspirert av?

– Jeg tror ikke at jeg har noen direkte inspirasjonkilder, men den er basert på det jeg har gjort egentlig siden det året jeg spilte på Øya for første gang. Vi skal spille en del gamle låter og en del fra den siste platen. Jeg spiller med de samme folkene, så vi har blitt ganske samspilte. Det er et resultat av alt vi har gjort fram til i dag. Og jeg syns vi spiller bedre enn noensinne – jeg tror det blir ganske bra trøkk.

Både i år og i fjor satser Øya på norske artister som headlinere på lørdagen. Hva er dine tanker rundt det?

– Jeg syns det er bra fordi jeg vet at det er mye internasjonal bransje, for å være litt døll, og sånn sett er det kjempebra at de norske får vist seg fram på en stor scene med masse publikum. Og det er fint et kompliment til den norske musikkscenen, at vi får lov til å avslutte festivalen. Øya har blitt en internasjonal festival og det er veldig positivt.

Har du noen faste oppladningsritualer?

– Ja, det er ikke alltid jeg gjør det, men jeg liker veldig godt å … og det er veldig effektivt … bare ha fem minutter for meg selv. Og ofte ender det med at jeg er på do fordi det finnes ikke noe annet sted å være alene, hehe. Også rett før jeg går på scenen pleier vi å ha en dance-off med bandet. Bare ta helt av bak scenen. Det funker veldig bra. Dansorama, rett og slett!

Mer fra Øya