– Det er jo veldig stas

Norske Coucheron har produsert en av låtene på Grammy-nominert album.

Tidligere i år anbefalte verdens største popstjerne, Taylor Swift, sine Instagram-følgere å sjekke ut låta “Alive” av Kehlani feat. Coucheron. Bak artistnavnet Coucheron skjuler produsenten Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen fra Asker seg.  Nå er låta han har laget sammen med amerikanske Kehlani nominert til Grammy sammen med resten av Kehlanis årsferske album You Should Be Here.

På telefon fra basen sin i Los Angeles forteller Coucheron at han våknet til gladnyheten i går. Han understreker at han kun har hatt en finger med i spillet på én av låtene på det nominerte albumet, men synes allikevel det er stas.

– Det blir det jo ikke større enn Grammy! Men jeg er jo bare en liten del av produksjonen og vil ikke ta for mye kred, sier den 21 år gamle produsenten.

Albumet til Kehlani er nominert til i kategorien for beste urban-album, og konkurrerer mot utgivelser fra blant andre The Weeknd og Miguel.

Alt skjedde på mail

Coucheron forteller at han ikke møtte Kehlani før etter at “Alive” var ferdigstilt og plateslippet ble feiret.

– Alt sammen skjedde egentlig over mail. Jeg sendte inn noe instrumentale greier gjennom mitt promobyrå, som satt meg videre i kontakt med plateselskapet hennes. Før det hadde jeg aldri hørt om henne, men jo mer jeg hørte, jo bedre likte jeg henne. Så gikk det en del mailer fram og tilbake, før alle var fornøyde.

Stort talent

For et par år siden ble remiksen Coucheron gjorde av Ushers «Climax» plukket ut som vinnerlåten blant flere tusen bidrag i en stor remikskonkurranse, noe som banet vei for en spennende kontrakt med Atlantic Records i USA, samt muligheter for å jobbe med noen av verdens største stjerner.

Wolfgang Wee, musikkprodusent og programleder for Lt. Wee Show på P3, mener at Coucheron vil fortsette å gjøre seg bemerket.

– Av norske produsentspirer, er Coucheron definitivt en av de med størst internasjonalt potensial. Han har et fett, lekent og unikt signatursound, som jeg vet at flere norske toppartister og produsenter også har latt seg imponere av.

Se alle Grammy-nominasjonene her.