– Det skal skrangle litt

Short Skirts vil være en motvekt til de melankolske bandene med dype og eksistensielle tekster.

– Vi liker det skitne og organiske uttrykket i garasjerocken, og finsliper ikke sounden i innspillingene. Det skal skrangle og ikke være helt perfekt. Det har sin sjarm.

– I tillegg mener vi det er veldig mange melankolske og «ektefølte» artister for tiden. Vi ønsker å være et friskt pust blant alle disse melankolske bandene, fritt for dype og eksistensielle tekster. 

P3 Urørt mener:

Ubesudlet garasjerock rett fra øvingslokalet og ut på eteren! Short Skirts leverer tominutterseksplosjoner med full refrengstyrke og høy energi.

Mer om: Short Skirts på Urørt

Uhøytidelige tekster

Låta «Kids» handler om å være outsider på barneskolen og være forelsket i den peneste jenta, som selvfølgelig er sammen med klassens poppis.

– Den ble til som et resultat av kjedsomhet i en forelesning på skolen. Vi skriblet ned teksten på et hamburgerpapir. Teksten våre er gjerne litt banale og naivistiske, dette skaper en kul kontrast til det nærmest aggressive uttrykket, sier bandet.

Short Skirts med base i Trondheim (Foto: Thomas Åsen. Logoprint: Arianna Jwoww Recchia) Short Skirts med base i Trondheim (Foto: Thomas Åsen. Logoprint: Arianna Jwoww Recchia)

Bandet består av Espen Ruttenborg Svendsen (22) på vokal, Per Ellekjær Kjesbu (22) på gitar, Lars Kiberg (23) på  bassgitar, Håvard Kiberg (23) på gitar og Vegar Husby Fiskum  (22) på trommer.

Short Skirts så dagens lys i januar, da de fem guttene begynte å jamme, skrive låter og spille inn med enkelt utstyr.

– Som regel kommer Per med ei låt. Vi jammer litt på den, kommer med innspill og utformer låta til et ferdig produkt. Teksten skrives ofte av flere av oss. Når det kommer til innspillingene, gjør vi alt selv.

Elsker korte skjørt

Valget av bandnavn var ikke helt uten baktanker, men har også fått uante konsekvenser.

– Vi ville ha et navn som oppfordret jentene til å stille i korte skjørt på konsertene. I tillegg har vi merket at det tiltrekker seg en hel del lugubre folk fra Sentral-Asia og Midtøsten på Facebook, de tror det er en mykpornoside. De samme folka liker også sider som «girls with big boobs», «latex girls» og slikt.

Bandet har også fått mye positivt oppmerksomhet.

– Den umiddelbare responsen vi har fått på låtene, særlig fra jenter, setter vi pris på. Som nyoppstartet band er det heller ingen tvil om at det å bli Ukas Urørt er et stort steg i riktig retning. Det er nesten ikke til å tro at det har gått så kort tid. Det er inspirerende og gir oss motivasjon til å virkelig peise på, sier de.

Bandet er overveldet av responsen så langt (Print: Arianna Jwoww Recchia)
Bandet er overveldet av responsen så langt (Print: Arianna Jwoww Recchia)

Sjarm og energi

Når Short Skirts ikke driver med musikk, plasker de rundt i bølgebassenget på Pirbadet i Trondheim og tenker på hvordan de skal jobbe med uttrykket sitt.

– Vi prøver å krysse energien til Stooges med sjarmen fra Beach Boys og gitaren til Dick Dale. Andre inspirasjonskilder er Strange Boys og Misfits, sier de.

De setter også pris på musikkmiljøet rundt dem i Trondheim.

– Det skjer mye kult her i Trondheim. Vi vil blant annet trekke frem Trondheimsbandene Dandy Distorted og Juicer som to svært lovende band. Dandy slipper debutplate i nær fremtid.

Når Short Skirts blir bedt om å komme med en siste oppfordring, er talen klar:

– Korte skjørt er kommet for å bli. 

Hør også intervju med Short Skirts i Urørt på NRK P3, onsdag klokka 21 – 23.

Hva synes du om Short Skirts? Legg gjerne igjen en kommentar under.