Dette gleder vi oss til i høst

P3 gir deg sine musikalske lyspunkter i tiden som kommer.

Når festivalsommeren føles som en evighet siden og mørket dukker opp enda tidligere hver kveld, er det trygt å si at høsten for fullt er i gang. Da kan det være greit å ha noe å glede seg til, derfor deler vi våre tips for musikkhøsten. Kanskje du finner noe du gleder deg til også?

Her finner du alle låtene samlet i en spilleliste:

Spotify | Tidal

 

Christine Dancke, programleder Christine:

Endelig album fra Lido

Christine Dancke. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3 Lido, altså Peder Losnegård, er en av verdens beste produsenter og platen hans har jeg gledet meg til så sjukt lenge. På Coachella-festivalen tidligere i år spilte han gjennom hele Everything og da var jeg sikker på at den skulle bli sluppet dagen derpå. Men så kom den jo aldri. Singelen «Crazy» er den eneste smakebiten vi har fått fra rogalendingen, pluss den tilhørende nettsiden lidogotlights.com der du kan skru sammen ditt eget lysshow til låten. Jeg har sittet der så mye at jeg nesten fikk senebetennelse på et tidspunkt – så jeg er veldig klar for noe nytt og 7. oktober skjer det endelig. Som om ikke det er nok, så skal han ta turen fra LA til hovedstaden og spille konsert i selveste Kulturkirken Jakob 22.september. Kombinasjon av det høye, mørke kirkerommet og Lidos lysshow + nye låter tror jeg blir helt spesielt.

Everything slippes 7.oktober.

Ruben Gran, programleder Ruben:

Emo-pionerer med andrealbum

Ruben Gran sørger for underholdningen på sommerfesten. (Foto: Kim Erlandsen) Høsten er en nydelig tid, når været tilrettelegger strøkent for å nyte ny musikk i lange drag, og konsertene og utgivelsene står i kø. Jeg kan knapt vente med å høre mer fra ferske navn som Strange Hellos eller Amanda Delara, sjekke ut andrealbumet til Hjerteslag i november eller nye plater fra Angel Olsen, Oathbreaker, Lambchop, Okkultokrati og Danny Brown. Aller mest – og med størst spenning – ser jeg imidlertid frem til andrealbumet fra emo-pionerene American Football, 17 år etter debutalbumet. De har skapt nydelig musikk på andre kanter siden den gang, og den første singelen derfra vitner om at de både ivaretar særpreget og tillater seg ørsmå sidesprang.

American Football slippes 21.oktober.

Adiele Arukwe, anmelder i P3 og musikkprodusent P3/mP3:

RnB-stjerner på scenen

adielerund Denne høsten gleder jeg meg veldig mye til Maxwell og Mary J. Blige-konserten på Sentrum Scene. Det er foreløpig få konserttilbud for urbanmusikkinteresserte utover årets siste måneder, men denne kan man jo på mange måter si veier godt opp for akkurat det. Med to veteraner av noen R&B-stjerner – med ville diskografier, talent og klassikere – på scenen, ser jeg virkelig frem til en kveld med høy gåsehud- og nostalgifaktor.

Maxwell & Mary J. Blige spiller på Sentrum Scene 23.oktober.

Eirik Høsøien Havelin, programleder Urørt:

Mer Smestad & Lotion

Urørt-sjef Eirik Havelin
Oral Bee og Mr Pimp Lotion har figurert som karakterer i norsk musikk i mange år, og opplevd mye hat for deres annerledeshet. I podkasten Lotion & Smestad er de på sitt beste og lar deg få bli med inn i deres univers på en ydmyk måte. Spesielt to dobbeltepisoder med Christer Falck og Hawk fra Warlocks er noe av det beste jeg har hørt av podkast i Norge, med rå og ufiltrerte historier fra galskapen som foregikk i norsk hiphop på slutten av 90-tallet. Gleder meg til mer!

Ali Soufi, anmelder og musikkprodusent:

Trippel albumtid

ali1 Jeg vet at jeg egentlig skulle komme opp med en ting jeg gleder meg til denne musikkhøsten, men jeg klarte ikke å holde meg – så her er topp tre. Mykki Blanco, en alternativ rapper, kommer med sitt første studioalbum. Blanco leker med kjønnsrollene og eksperimenterer en del med musikken. Ganske kult. Så han på en scene på Island og det er en konsert jeg fortsatt husker tre år senere. Den eksentriske rapperen Danny Brown fra USA leverer også nytt album, Atrocity Exhibition. Musikken grenser nesten til EDM, det er beinhardt og nakkegyngende. 30.september treffer den internettet. Til slutt må Jamie Lindell nevnes. Hans sjette fullengder Building a Beginning lanseres 14.oktober. Ja takk til eksperimentell tilnærming til soul-sjangeren.

Mykki slippes 16.september, Atrocity Exhibition slippes 30.september og Building a Beginning slippes 14.oktober.

Mats Borch Bugge, musikksjef i P3:

Nytt fra BANKS

P3s musikksjef Mats Borch Bugge. Foto: Erik Waage, NRK Amerikanske Jillian Rose Banks, eller BANKS som hun kaller seg på scenen, er en dame jeg gleder meg til å høre mer fra. I slutten av september kommer det ny plate og andresingelen «Gemini Feed», som spilles på P3 om dagen, setter standarden for at The Altar er spekket med bra låter. Nydelig popmusikk for alle som liker alt fra FKA Twigs til Florence and the Machine.

The Altar slippes 30.september.

Trine Sollie, prosjektleder for P3 Musikk:

Pulserende bergensrock

trinesollie Endelig kommer oppfølgeren til det som var fjorårets beste gitarrock-album. Hjerteslag slipper sin andre plate i midten av november og førstesingelen «Sang til Sonja» vitner om at bandet er i storform. En vakker kjærlighetslåt som jeg føler i hele forbanna kroppen. Det er mørkt, intenst og livsbejaende på samme tid. Låtskriver og vokalist Robert Eidevik er en stor poet som med sin nærmest hudløse nærhet og tilstedeværelse synger seg inn i sjela. Hvis høstens utgivelsen kombinerer den nevnte vokalen med samme ømtålige synth, stemningsfulle gitar-riff og pulserende rytmisk driv som på «Sang til Sonja», ligger kvintettens andre album an til å bli et av årets beste.

Album slippes i november.

Jørn Kaarstad, programleder Jørn:

Sjelevrengt skatepunk

Jørn Kaarstad. Foto: NRK P3 Den musikalske nyheten jeg gleder meg mest til i høst er at verdens beste band, NOFX, kommer med ny plate. First Ditch Effort kommer i hyllene i oktober, fire år etter Self Entitled, og skatepunk-fansen har allerede fått to singler som lover godt for resten. Bandet har vrengt sjelen sin i selvbiografien The Hepatitis Bathtub and Other Stories, der trommis Erik “Smelly” Sandin forteller om sine heroin-problemer. De siste årene har imidlertid fokuset vært på frontmann «Fat Mike» Burkett og hans utagerende festing og rus-avhengighet. Burkett har glorifisert rus i mange år og ruset seg på turné, men nylig møtte han veggen og la seg innpå rehab. Etterdønningene av det bandet har opplevd tror jeg kommer til å prege den kommende platen mye. I sistesingelen «I Don’t Like Me Anymore» så møter vi for eksempel en Fat Mike som tar en titt på seg selv utenifra og innser at han har blitt en medieklovn. Og uansett om plata blir middels, så er middels NOFX bedre enn alle andre!

First Ditch Effort slippes 7.oktober.

Amund Grepperud, produsent for Ruben:

Etterlengtet fjerdealbum

P3s Amund Grepperud. Nytt album fra The Radio Dept.! Svenskene fra Lund har lydlagt forskjellige faser i livet mitt de siste 13 åra. Bandets to første plater pumpa ut av høyttalerne på studenthybelfestene, mens det tredje og foreløpig siste var en god venn i starten av musikk-arbeidslivet. Bandet har laga noe av Skandinavias aller flotteste alternative popmusikk, fra gitarbasert glad-indie til det mer dempa og dubete. I slutten av oktober kommer det endelig mer, og fjerdeplata, som virker å ha hardere beats enn de noen gang har lefla med, skal ta for seg ståa i nabolandet hvor bandet mener de politiske, intellektuelle og moralske pilene peker i feil retning.

Running Out Of Love slippes 21.oktober.