Disney bannlyser metalband

Machine Head er bannlyst på livstid fra å spille på Disney-eiendom grunnet «et voldelig uttrykk, provoserende tekster og tilhengere som er uønskelige”.

Robert Flynn, vokalist i Machine Head. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Michael Gottschalk)
Robert Flynn, vokalist i Machine Head. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Michael Gottschalk)

Metalbandet Machine Head har siden oppstarten i 1991 opparbeidet seg en høvelig fanskare. Fjorårets album Unto the Locust, bandets syvende i rekken, har solgt nesten 2,5 millioner utgivelser.

Hør Machine Head i Spotify

Dansk rockeband fikk føle Disneys vrede

Bandet er for tiden på USA-turné med Dethklok, All That Remains og Black Dahlia Murder. Men nå kommer en del fans til å ikke få med seg bandet fra California siden Machine Head er blitt bannlyst på livstid fra visse arenaer.

Mediegiganten The Walt Disney Company nekter metalbandet å opptre på steder som eies av aksjeselskapet. Dermed må fansen innfinne seg i at gruppa ikke kommer til å spille i House of Blues-arenaen i Orlando, Florida den 4. desember.

Selskapet har tidligere tatt juridiske grep mot rockeband. D-A-D, et dansk hardrockband, het opprinnelig Disneyland After Dark. Dette fikk Disney til å se rødt, og bandet byttet navnet sitt etter en trussel om søksmål fra bedriften i 1995.

Bannlyst – igjen

Det er ikke første gang Machine Head opplever trøbbel med Disney. I 2007 forbød de bandet å spille på Disney-eiendom i Anaheim og Orlando. Da var begrunnelsen at bandet har «et voldelig uttrykk, provoserende tekster og tilhengere som er uønskelige».

Les Machine Heads pressemelding om saken

Machine Head – «Locust»: