Disse elsket vi på Bylarm

200 konserter senere har P3s folk kommet fram til hvem de synes var aller best i år.

Etter at sultne festivalgjengere i helgen hadde mulighet til å fortære en bråte konserter på Bylarm, har larmen igjen forduftet fra hovedstaden. Som alltid bød festivalen på overraskelser, skuffelser, nye stjerneskudd og ferske oppdagelser. Men hva var selve kremen av kremen? Hvem burde du holde et ekstra godt øye med fremover? P3s musikkfolk gir deg sine favoritter, med spesielt mange navn som begynner på S:

Company Ink

Det var ingen tvil om at det bare var å få skøytet seg bort til Revolver’s Goon Bar på fredagen for å se Company Ink. Jeg var veldig nysgjerrig på hva Trondheimsduoen kunne tilby utover debutlåta “Eat Your Ropes”, og det viste seg å være melodisk og rå post-punk. Sjarmerende detalj: for anledningen hadde gutta med seg tre andre musikere og scenen var så liten at bassisten måtte stå på gulvet sammen med meg og de rundt 70 andre publikummerne. Company Ink fylte scenen, både bokstavelig og metaforisk talt. Når slippes neste låt?

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i NRK P3

Halie

Forhåndshypen er berettighet. Ihvertfall om vokale ferdigheter er viktigst. Halie synger som få, og de låtene som sitter fra scenen overskygger det faktum at hun trenger flere gode låter før hun kan trenge helt igjennom. Jeg ble imponert over at hun allerede nå fremstår trygg i liveformatet.

Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3

Les også: Stort intervju med Halie: Starten på noe stort

Jimmy Smash

Etter å ha gått frem og tilbake mellom konserter i et kaldt Oslo, var Sentrum Scene et fint sted å få varmen tilbake i kroppen igjen med litt RnB-inspirert musikk. Duoen fra Fredrikstad hadde med seg fullt band på scenen og lagde en god og lun stemning med fengende beats, melodiske bassganger og imponerende vokalprestasjoner.  Når det hele toppes med en velpassende saksofonsolo mot slutten av konserten, kan man ikke klage.

Nina Gjertsen, journalist i NRK P3 Urørt

Lash

La oss slutte å snakke om jenterappere og gutterappere. Dette er helt klart en av de råeste hiphop-konsertene jeg har vært på. For noen linjer, beats, energi og fremførelse. 10 av 10!

Ida Eline Tangen, prosjektleder i NRK P3

Rina Sawayama

Etter en lang dag med surring fra DOGA til Sentrum Scene, endte jeg til slutt på John Dee for å se den London-baserte japanske sangeren/modellen, Rina Sawayama. EPen hennes fra i fjor var imponerende god, og jeg så frem til hvordan hun skulle opptre. Den rødhårete dama ut med to dansere og satte fyr på scenen med ordentlig 90-talls koreografi, og sånn fortsatte det utover kvelden.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i NRK P3 og mP3

Selmer

Det er alltid et lite ork å gå «helt bort til» Gamla under Bylarm, men på torsdag var det så verdt det å rømme inn dit fra sprengkulda, for så å bli møtt av Selmer. Disse seks flinke og samtstemte karene lager ytterst sjarmerende, fin og rocka indie-pop, som skapte en like varm og sommerlig atmosfære som musikkstilen deres formidler. Gitarsoloen på tampen av konserten, og egentlig alt før det, fikk meg til å smile masse og sørget for årets Bylarm-minne for min del. Nytt materiale kan ikke komme fort nok.

Nicolay Woldsdal, musikkanmelder- og journalist i NRK P3

Softcore untd.

Softcore untd. er en aldeles nydelig miks av hip hop og indie, eller EMIR og Verdensrommet, om du vil. Gjengen imponerte meg stort på Bylarm, og  ble en ny oppdagelse for min del – sjøl om gutta faktisk har holdt på en stund. Beaten er veldig behagelig og de to vokalistene passer perfekt sammen. Gleder meg til mer av dette.

Synne Eggum Myrvang, musikkjournalist i NRK P3

Solbrud

De fire danskene er langt fra nykommere – de kom til verden i 2009. Likevel var de noe av det jeg så mest frem til å oppleve på Bylarm. Idet de tangerer forventningene er Solbrud lett høydepunktet, med brutal widescreen metal som får sinnet til å levitere, armene til å løftes og alt annet til å føles skremmende irrelevant mens den seige mørkemessen pågår.

Ruben Gran, programleder i «Ruben» på NRK P3

Superorganism

Det globale bandet har utviklet seg enormt på scenen bare på to måneder. Overvar konserten deres på Blå, og koste meg gløgg. Det er mer kledelig rusk i stemmemaskineriet til vokalist Orono, og bandet leker med oss gjennom små, vittige kommentarer og MASSE grafisk moro i bakkant. Delicious, Harry!

Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3

Les også: Intervju med Superorganism: Er de «det neste store»? 

Zeal & Ardor

Svartmetall, afroamerikansk slavesang, sumpblues, nordisk folkemusikktoner og elektronika mikset sammen til noe spiselig er sykt nok gjort på albumet Devil Is Fine som jeg har hørt mye på det siste året. Live overgikk de alt av forventninger og hype, og ble enkelt og greit et klassisk festivalhøydepunkt. Sveits leverte!

Eirik Høsøien Havelin, programleder i NRK P3 Urørt

Ble du nå nysgjerrig på hvem vi likte aller best i fjor? Ta en titt her!