Disse får spille på Slottsfjellfestivalen

Over tre hundre band har søkt om å få spille på P3 Urørts scene på Slottsfjell. Juryen har sagt sitt – her er artistene du får se på scenen i sommer!

Siden 2011 har P3 Urørt og Slottsfjell samarbeidet om en scene der man for alvor lar unge, uetablerte band og artister få prøve seg foran et festivalhungrig publikum, og her har man kunnet se de spede begynnelsene til allemannseie-artister som Envy (nå Nico & Vinz), Bendik, Lemâitre, Highasakite og Kaveh. Det blir derfor spennende å følge med på hvilke av årets Urørtband som kommer til å spille på de største scenene på festivaler rundt om i Norge og verden om noen år.

– I år har vi sett et veldig høyt nivå på de påmeldte artistene. Underveis hadde jeg nok notert ned 50 artister som jeg godt kunne tenkt meg å tilby en plass på scenen, men desverre var det kun plass til 11 artister i denne omgang. Jeg føler allikevel at de 11 vi endte opp med representerer et veldig godt utvalg av nye, unge Urørtartister. I tillegg har vi fått til et kanskje enda bredre sjangerspekter enn noen gang før, med alt fra hiphop, jazz, elektro, funk, disco, metal, rock, indie og   pop, sier Henning Krane, bookingsjef på Slottsfjell.

Mari Garås Monsson, programleder for P3 Urørt, sier:

– Urørtscenen på Slottsfjell har virkelig blitt sommerens høydepunkt i løpet av de siste årene! Kjenner jeg er skikkelig stolt av å presentere årets utvalgte artister. Det blir både hardcore, hiphop, elektronisk og gitarpop på programmet! Noen av bandene kjenner vi godt til fra før, som f. eks Lumikide som virkelig har blitt en livefavoritt det siste året. Det er også en glede at en haug med nykommere overbeviste oss i lytteprosessen. Jeg fikk skikkelig bakoversveis av flere av dem, deriblant rapperen Mads Veslelia. Har vi fått vår egen Yelawolf? Jeg gleder meg skikkelig til å se alle i juli!

Her er de elleve som får spille på P3 Urørt-scenen i år:

 

Hage

Vilde Hartveit Kolltveit og Veronika Heilund utgjør HAGE, som i denne konstellasjonen lager flerstemt, sjarmerende indiepop med viltvoksende harmonier.

Lumikide

Kvartett med jazzbakgrunn, men som via sin debut-EP tråkler seg kompliserte, men fengende veier gjennom støyrock og psykedelia og kommer ut på den andre siden
som et helt særegent popband.

Resirkulert

En av de store overraskelsene på årets Bylarm. Svært samspilte til tross for tidlig videregåendealder, sterke, nordnorske tekster og forseggjorte britpopmelodier.

Ieatheartattacks

Hardtslående søskenduo som lager en uimotståelig type noisepunk som gir melkesyre og tinnitus – på den gode måten.

Tempel

Syttitalls-doommetall av ypperste sort fra en søskentrio som får oss til å tenke på band som Pallbearer og Sleep.

Kappekoff

Leken miks av elektrisk disco og ny-funk med angulære basslyder, vimsete nynning og pastellfarvet produksjon.

Sgrow

Duo som utforsker elektronisk popmusikk via postrock, trip-hop og ambient. Dansemusikk for hjernen og lyttemusikk for hjertet.

Cezinando

Befriende rappkjeftet rapper med godt utviklet vidd, energi og egenart.

Up Against The Phantom

Velklingende, medrivende rock med sterk nittitallsvalør. Up Against The Phantom øser ut støyende gitarvegger, drømmende melodilinjer, pulserende bassganger og hardtslående trommerytmer med trøkk og pønkeøs.

Mads Veslelia

Hyperrappkjeftet hønefossrapper med megalomane lydbilder og sterk patos. Soveromsrapperen og Facebook-sensasjonen Mads Veslelia har latt seg inspirere av artister som Eminem, Yelawolf og Tech N9ne og har siste tiden imponert titusner av fans med sin første singel «Scarface of Facebook».

Kelvin

Med base i Kristiansand leverer Kelvin pulserende elektronika med islett av jazz og funk.

 

Slottsfjellfestivalen arrangeres i Tønsberg 16-18. juli.