Daft Punk-dokumentar neste år

Skal gi et innblikk i verdenen til den populære elektroduoen.

daft-punk (Foto: Matt Sayles, NTB/Scanpix)

En ny dokumentar om duoen er i planleggingsfasen. Det er et bestillingsverk initiert av den franske betalingskanalen Canal Plus, og BBC Worldwide Production France er gjengen som skal slå sammen dokumentaren som skal gi et innblikk i verdenen til den berømte elektroduoen.

Veien til toppen

Filmen skal etter planen bli sluppet i 2015. Den skal ta tak i hvordan mystiske Daft Punk, som består av Guy-Manuel de Homem-Christo og Thomas Bangalter, har jobbet seg oppover de siste 20 årene – fra etableringen av Daft Punk i 1993, det innflytelsesrike debutalbumet Homework fire år senere, til fjorårets omdiskuterte, men meget populære Random Access Memories.

Hør Daft Punk i Spotify og WiMP

Daft Punk. Foto: NTB Scanpix, AFP, Jamie McCarthy
Daft Punk. Foto: NTB Scanpix, AFP, Jamie McCarthy

P3s anmelder lot seg ikke nevneverdig imponere av Random Access Memories, og trillet terningkast 3:

“Det låter – naturligvis – gjennomgående påkostet, for ikke å si luksuriøst, dette her, og fiks ferdig formatert for den tilbakelente sommerfesten. Men tross drøssevis av lekre detaljer å fortape seg i: Fraværet av nødvendighet er slående. Og konseptet fremstår til syvende og sist modigere enn selve musikken”, står det blant annet i anmeldelsen.

Les: Synthere i sommersol (3/6) | Les flere saker om Daft Punk

Seks Grammypriser

Fire albumutgivelser har resultert i over 12 millioner solgte plater på verdensbasis – og seks Grammypriser. På fjorårets Coachella-festival overrasket Daft Punk publikummet da en trailer, som bekreftet comebacket etter å ha ikke levert en eneste fullengder siden Human After All (2005), ble vist.

Singelen “Get Lucky” fra det ovennevnte albumet ble en av 2013s aller største hits da den solgte 9,3 millioner eksemplarer.

Hør “Get Lucky”: