Drake i mer rapbråk

Rapstjernen skal ha kastet Future ut av turneen sin etter en sleivete kommentar om Drakes nye album.

Future skulle etter plannen støtte Drake på turneen hans. Foto: Promo
Future skulle etter plannen støtte Drake på turneen hans. Foto: Promo

Drake slapp for drøye tre uker siden det kritikerroste Nothing Was The Same-albumet, og skulle etter planen legge ut på en seiersturne USA rundt, sammen med Atlanta-rapperen Future og R&B-sangeren Miguel.

Les anmeldelse: Nothing Was The Same

Kritiserte Drake

Men etter at Future angivelig skal ha kommet med et stikk mot Drakes sistealbum i et intervju med Billboard, har det blitt endring i turneplanene.

– Drake lagde et album full av hits, men som ikke griper deg. Det klarer ikke å fange oppmerksomheten din, og får deg ikke til å føle det samme som jeg klarer, sa Future til Billboard for to uker siden, da han ble intervjuet om sin egen plate, Honest.

I følge Page Six skal denne uttalelsen ha gjort Drake så rasende at han fikk Future sparket fra den to måneder lange turneen som begynner i Pittsburgh på fredag.

Tatt ut av kontekst

Etter rapperen fikk fyken skal Futures managere ha gått til Billboard, og sagt at kommentaren var uoffisiell og tatt ut av kontekst. Billboard har nå fjernet sitatet fra den aktuelle artikkelen, men det ligger fremdeles ute på journalist Erika Ramirez sin Twitter-konto.

En representant for Billboard har, etter det ble kjent at Future fikk fyken, uttalt seg til Page Six:

– Vi beklager misforståelsene rundt Futures besøk som har skaffet trøbbel for artisten. For oss virket det som om alt han sa var offisielt.

Millionsøksmål

Etter mye om og men, og flere forhandlinger, skal det i følge Page Six endt med at Future trakk seg turneen.

Kendrick Lamar ikke gjort seg populær med Drake. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Kendrick Lamar ikke gjort seg populær med Drake. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Siden Atlanta-rapperen skulle få betalt 40 000 dollar for hver av de 39 konsertene på turneen, gjør han seg nå klar til å saksøke Drake for 1.5 millioner dollar i tapte inntekter.

Ikke konfliktsky

Selv om Drake har rykte på seg for å være en følsom rapper, skyr han ikke konfrontasjoner. Nå har også krangelen med Kendrick Lamar blomstret etter at Compton-rapperen disset Drake på sitt vers under cypheren på BET Hip-hop Awards i går.

“Nothing’s been the same since they dropped “Control” and tucked a sensitive rapper back in his pajama clothes. Ha-ha, jokes on you, high-five, I’m bulletproof. Your shit will never penetrate, pin the tail on the donkey, boy, you been a fake”, rapper Kendrick i cypheren, som du kan se her.

Rapstriden startet da Kendrick Lamar utfordret Drake, blant mange andre rappere, på sitt mye omtalte vers på Big Seans “Control”. Senere rykket Drake ut og sa at Kendrick Lamar ikke var “ekte”.

Se musikkvideoen til Lil Wayne ft. Drake & Future – “Love Me”: