Drippin med internasjonal beat-buffet

DJ-karrieren startet først som en inngangsbillett til klubber han var for ung til å entre. Syv år senere omtales han som Norges neste produsenteksport.

— Den første gigen jeg hadde var på Café Sting i Stavanger. Det var også første gang jeg hadde sett en CD-spiller. Selve spillingen lærte jeg i løpet av kvelden, forteller Drippin til Ruben på P3. Du kan høre Drippins DJ-sett som han fremførte hos Ruben lenger ned i saken.

Hør hele intervjuet her

Drippin fikk skryt av Cashmere Cat. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Drippin fikk skryt av Cashmere Cat. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Erik Spanne har gått en lang vei siden hans første møte med miksebordet som 17-åring. Øya, Slottsfjell, Roskilde og by:Larm er bare noen av prestisjefestivalene som nevnes på produsentens CV. Med anerkjennelse fra Diplo, Evian Christ og Cashmere Cat fikk også EPen Silver Cloak tommel opp fra internett tidligere i høst.

Men Drippin slukker ikke bålet der. Med både Sónar Stockholm og by:Larm på kalenderen, er langbordet dekket for en fullretters Drippin-servering i 2015.

Særegen stil

Med bakgrunn i amerikansk undergrunns-rap, engelsk grime og karibisk dancehall, disker Drippin opp med en eiendommelig porsjon klubbmusikk som er vanskelig å ta feil av.

– Jeg reflekterer mye over musikken jeg lager, hvor produksjonene gjenspeiler DJ-settene og omvendt. Det er en veldig mørk form for klubbmusikk, men det er det jeg liker, påpeker han.

Christine Dancke. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Christine Dancke. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Et musikalsk show også P3-redaksjonen lar seg begeistre over.

— Drippin har en ekstremt fengslende, futuristisk stil som for meg er umulig å ikke digge. Låtene hans er av typen som kan ta et DJ-sett fra bra til dritbra, mener P3s Christine Dancke som også får støtte fra programleder Marie Komissar.

— Jeg er temmelig sikker på at soundet hans kommer til å slå mye bredere om ikke lenge, samt prege musikk som treffer mer kommersielt, slik vi allerede ser med Cashmere Cat.

Hør Drippins DJ-sett som han fremførte hos Ruben:

Hemmelige prosjekter

Til for tross stor respekt i klubbmusikkens basstunge undergrunner er Drippin likevel fast bestemt på å ikke låses i en sjangerbås – noe også internasjonale artister har nytt godt av.

Etter signering med New York-baserte Lit City Trax og produsentoppdrag for undergrunns-rapperen, Le1f, ble mye av grunnlaget dannet for flere utenlandsoppdrag.

— Jeg er i studio hver dag og jobber med ny musikk og nye prosjekter, forteller Drippin.

— Jeg håper å komme med i hvert fall én egen utgivelse i år, men nå jobber mest med utenlandske artister. Og om alt går i boks – også flere av favorittvokalistene mine.

Stavanger-gutten holder kanskje menyen tett til brystet, men Drippin-bassen vil nok ikke fade med det første.