Droppes etter voldtekstvers

Sportsutstyrleverandøren Reebok avbryter samarbeidet med rapsluggeren Rick Ross.

Rick Ross på scenen i Sveits juli 2012. (Foto: NTB Scanpix, AP, Ennio Leanza)
Rick Ross på scenen i Sveits juli 2012. (Foto: NTB Scanpix, AP, Ennio Leanza)

Bakgrunnen til kontraktsbruddet er et kontroversiell Ross-vers på rapperen Rockos låt «U.O.E.N.O». Ross sier blant annet: «Put Molly all in the champagne/ She ain’t even know it / I took her home and I enjoyed that/ She ain’t even know it.»

En «Molly» er en ren form for ecstasy (MDMA) og blir hyppig referert til i raptekster.

Rick Ross ble i fjor kronet med prisen Hottest MC In The Game. Han står oppført med fem album og den siste utgivelsen ble den siste platen ble belønnet med terningkast fem av oss i P3 Musikk.

Les flere saker om Rick Ross her

Lite forenlig med Reebok

Med andre ord er han veldig lite subtil der han på sett og vis hinter sterkt til et seksuelt overgrep. Kvinnerettighetsaktivister har blant annet demonstrert utenfor en Reebok-butikk i New York i kjølvannet av sangen og gjorde selskapet obs på saken: Milliardbedriften har nå løst Ross fra kontrakten.

– Vi forventer at våre samarbeidspartnere skal ha samme verdisett som oss. Uheldigvis feiler Rick Ross på det punktet, forteller bedriften til TMZ.

Krøp til korset

Rapperen anerkjenner klagene og uttalte blant annet til radiokanalen Q 93.3 som holder til i New Orleans at det hele var en misforståelse. – Kvinner er den mest verdifulle gaven menneskeheten har fått tildelt, sa han før han fortsatte: – Teksten er misforstått. Begrepet voldtekt ble ikke brukt og jeg kommer aldri til å bruke det i mine låter.

Han måtte krype til korset da han tydde til Twitter i nok et beklagelse-forsøk:

 

På onsdag gjestet Rocko – artisten som står bak «U.O.E.N.O» – den populære radiokanalen Hot97 og forklarte at Ross-verset ikke får plass på den offiselle remiksen.

Den norske rapperen Lars Vaular reagerte på teksten til Ross og skrev følgende Twitter-melding til den 37-år gamle artisten som egentlig heter William Leonard Roberts II: