Dype beats i høstmørket

Basert i Texas med innspillingshjelp fra Sandvika lager stavangergutten Alexander Thorstvedt (22) deilig britiskinspirert elektronika. Strangelove er Ukas Urørt!

Urørt mener:

Et nytt navn på den elektroniske stjernehimmelen, med lyden av 2010-tallet. Strangelove er ikke bare en filmreferanse – navnet beskriver også den elskbare musikken med noe merkelig luskende i kantene.

Profil:Strangelove på Urørt
Når og hvordan startet du dette prosjektet?

– Jeg har i grunn alltid drevet med musikk og spilt i litt band opp igjennom oppveksten, men har også drevet litt med elektronisk produksjon på egenhånd. Strangelove prosjektet startet vel ordentlig for rundt et år siden, da jeg tok med låter jeg hadde lagd for meg selv til BAARDSEN sitt studio på Tanken i Sandvika. Der brukte vi noen dager på å leke oss med låtene, og resultatet ble en firespors EP.
 

Hva er historien bak Burnin? Hvordan ble den til?
– Selve låten skrev jeg i løpet av en kveld i fjor vinter. Den handler om faren ved å bli overnostalgisk og at det er lett å glorifisere ting man har gjort før og stadier man har vært på tidligere i livet. Låten var egentlig ganske mellow og litt mørkere til å begynne med, men i studio lekte vi oss med en del instrumenter og sprøyta litt fart i den, og vi synes den kledde et litt større lydbilde.

Har du andre favorittartister på Urørt?
Jeg synes Willas Rød er helt vill, dødsflink type. Slutface er også råe (Stavanger pride <3<3). Og ikke minst, dePresno! Gleder meg til mer musikk fra ham, altså.
 
Hvilken låt skulle du ønske du hadde skrevet?
Det må gjerne bli «I Never Learnt To Share» av James Blake. Den er bare så fantastisk bra. Jeg beundrer måten den føles veldig skjør, men samtidig rå. Den bygger seg også fra å være veldig rolig og kontrollert til å bade i kaos. At det går an å lage en så bra låt ved å bare gjenta den samme strofen om og om igjen sier litt om James Blake som artist. Så er den sykt fet live også.