Eminem utfordrer bestselgerne

Ferske The Marshall Mathers LP 2 gjør det skarpt på salgslistene.

Rapperen Eminem er for tiden den tredje mest populære når det kommer til sosiale medier. Foto: NTB Scanpix / Matt Sayles, AP Photo.
Eminem gjør det bedre på slagslistene enn hos kritikerne. (Foto: NTB Scanpix / Matt Sayles, AP Photo.)

Til tross for lunkne kritikker og anklager om at han skal ha mimet da han gjestet Saturday Night Live sist helg, selger Eminems nye album svært godt.

Selv om det kun har ligget ute for salg siden onsdag 5. november, spår kilder i musikkbransjen at albumet kan komme til å selge opp mot 750.000 eksemplarer i USA  i løpet av sin første uke på markedet, melder amerikanske Billboard.

Slår Drake

Dersom spådommen slår til, kommer rapperen til å toppe den amerikanske albumlista for sjuende gang siden 2000 og  The Marshall Mathers LP. Hittil i år er det Justin Timberlake og The 20/20 Experience som har solgt mest i USA i løpet av albumets første uke, med 968.000 solgte eksemplarer på én uke i USA.

På andreplass ligger Drake og Nothing Was The Same med 658.000 solgte i løpet av sin første uke. Den plasseringen ser Eminem ut til å passere med god margin – analytikere spår at hans ferske album kommer til å selge mellom 700.000 og 750.000 eksemplarer i løpet av denne uka.

I Storbrittannia er trenden den samme. Der har Daft Punk og Random Acess Memories salgsrekorden for åpningsuker, med drøyt 165.000 solgte eksemplarer innen én uke etter at den ble sluppet, skriver NME. De to første dagene etter at The Marshall Mathers LP 2 ble sluppet har albumet allerede solgt 73.000 eksemplarer i Storbrittannia.

Albumet topper allerede Itunes’ salgslister for Irland og Storbrittannia.

Uviss skjebne i Norge

IFPI, platebransjens organisasjon i Norge, går ikke ut med salgstall. Foreløpig er The Marshall Mathers LP 2 ikke inne på den norske iTunes topp 10-lista, og først fredag får vi vite hvordan Eminem posisjonerer seg på VG-lista her til lands.

Les P3s anmeldelse av albumet her. 

Se videoen til en av låtene på albumet: