EMIR blir med på VG-Lista-turneen

Den energiske rapperen gleder seg til å spille for «kidsene».

VG-Lista-konserten legger ut på turné og har i den anledning lagt til noen nye, fete navn på artistlista. Det mest overraskende av dem er kanskje EMIR, som tidligere kun har spilt klubbkonserter i Bergen, men nå returnerer til hjembyen for å spille for et litt yngre publikum.

Emir Hindic er en driftig fyr. Siden 2013 har han spyttet drøye linjer med Kristoffer Uthaug via duoen Sushi x Kobe og i fjor debuterte han med to nye prosjekter, Softcore Untd. og EMIR. Sistnevnte ble til etter at Hindic hadde skrevet mer kommersielle låter som ikke hørte hjemme hos noen av samarbeidsprosjektene. «Faller» ble bergensrapperens solodebut, en låt om med et fengende klubbrefreng der EMIR tar første steg i sin egen retning.

– I stedet for å la den ligge og vente på at noen ville være med, synes jeg det var lurt å ta det solo. Det falt seg naturlig siden det bare var meg som hadde laget den. Jeg har alltid laget den type låter med annen tekst, men som ikke hadde noe sted å gå siden det ikke passet inn i Sushi x Kobe-universet. Det er kjekt å kunne veksle mellom flere ting, sier EMIR.

Les mer: Lander på dansebeina

Personlig og sårbart

EMIR trodde det skulle gå rolig for seg i begynnelsen da han solodebuterte, selv om han så klart hadde forventninger. Han hadde derimot ikke regnet med å bli utnevnt som en av fem artister P3 trodde ville prege musikkåret 2018.

– Det er alltid rart å få sånne ting på seg. Man føler på et press og at man må levere ennå mer, sier han ydmykt og presiserer at han ikke tror han har preget året hittil.

EMIR innrømmer også at det var skummelt å slippe ny musikk alene.

– Det var ingen grunn til å være redd, men det er jo naturlig når man går ut alene og begynner en karriere på nytt. Jeg var litt redd for at det ikke skulle funke.

Men det gjorde det. Låtene til EMIR har blitt tatt godt i mot og har spesielt mottatt ros for tekstene som er både mer personlige og sårbare enn det man tidligere har hørt fra han. Det gjelder også på konserter. EMIR beskriver stemningen som en helt annen enn når han spiller med Sushi x Kobe.

– Det er en en helt annen vibe. Det er liksom ikke like hardt og tungt, men fortsatt like gøy. Det er en helt annen følelse på hele greien. Uttrykket er mer rolig og følsomt, sier han.

Garantert dansestemning

I sommer blir EMIR med VG-Lista på turné i Norge, som starter i Bergen onsdag 4. juli. Han tror «kidsene» kan lære noe av musikken hans.

– Jeg veit ikke helt hva de yngre hører på for tiden, men det er bra musikk og kanskje de kan få hørt noe litt annerledes. Jeg synes de burde høre på meg fordi jeg er kul og jeg bringer et positivt budskap.

Han er spent på hvordan det blir å gjøre sin første store opptreden i hjembyen Bergen.

– Det blir veldig annerledes, tror jeg. Alltid gøy å spille, men jeg er veldig spent på hvordan det blir tatt i mot av de unge kidsene. Det er lenge siden jeg har spilt i Bergen, så jeg gleder meg veldig.

Ifølge EMIR kan Bergenspublikummet forvente seg en sprudlende og søt opptreden.

– Det blir fett. Jeg kan garantere dansestemning. Alle bør komme og se på meg. Stor og liten. Tjukk og smal. For å se meg spille, for jeg er kul!