– En avansert karaokelek

P3s Marius Asp kalte den musikalske TV-høsten en runkering. I går møtte han Cover Me-programleder Gunnar Greve Pettersen til debatt.

P3.nos musikkvaktsjef Marius Asp satte flere sinn i kok med sin kommentar «Den store norske runkesirkelen» for halvannen uke siden. Kort oppsummerte han etterlyste han musikk-TV som byr på noe annet enn artister som jovialt covrer sine egne låter.

Mer eller mindre «folkekjære» artister møtes på tvers av sjangerbegrensninger og -kompetanse, blottet for pretensjoner og konflikt. Det er Idol uten risiko, for viderekomne som burde vite bedre, med den samme gnagende følelsen av tomhet lurende under den joviale fasaden. Og nåde den som ikke koser seg.

Les hele kommentaren her

Kommentarfeltet ble fort fylt av folk som både var enige og uenige med Marius – og i Lydverket på P3 tirsdag stilte han i elsk- eller hat-debatt mot Gunnar Greve Pettersen, manager for blant andre Vinni (som fikk stor suksess med «Sommerfugl i vinterland» i «Hver gang vi møtes»), programleder for TV2s «Cover Me», og «Idol»-dommer.

Der Asp kritiserer mange av musikkprogrammene for å presse artister opp i et hjørne for å få dem til å gjøre en cover de egentlig ikke er skikket til, og mener det er langt mellom de minneverdige musikkøyeblikkene i disse programmene, forsvarer Greve Pettersen sitt eget program.

– Det handler i stor grad om det kreative prosessen, fra det øyeblikket man møter den andre artisten og fram til man skal presentere sin versjon av låta.

Musikkjournalisten og -anmelderen har et håp om at vi får se færre slike program på TV i framtida.

– Det er lov å si nei. TV-programmene lager seg ikke selv, noen må delta – og jeg håper flere artister sier nei til dette.

Hør debatten fra Lydverket på P3 her:

Elsk eller hat, runkering 1

Elsk eller hat, runkering 2