En brasiliansk viking

UKAS URØRT: Loddefjord har tidligere fostret artister som John Olav Nilsen, Fjorden Baby! og Dårlig Vane. Nå vil Angelo Reira følge i deres fotspor.

– Jeg skulle egentlig hete Angelo Pereira, det var det min biologiske mor kalte meg. Men da jeg ble adoptert og kom til Norge ble det Trond Angelo Eriksen. Jeg er på en måte en brasiliansk viking eller en norsk indianer, sier Ukas Urørt, Angelo Reira.

Trond Angelo Eriksen (21) vokste opp midt i det yrende musikkmiljøet i Bergen, nærmere bestemt i Loddefjord. Allerede på ungdomsskolen ga han ut sin første låt, siden har han fortsatt å lage rap under navnet Angelo Reira og kulturlivet i byen har betydd mye for den unge rapperen.

– Jeg elsker Bergen! Jeg kommer til å holde meg her til jeg går under.

Urørt mener:

Stemmen til Loddefjordens nye stjerneskudd Angelo Reira er en fryd for øret. Tung fløyel som puser med øregangene dine i sin flyt og fylde, men samtidig er beinhard i språk og driv. Dette på toppen av en sprettende og leken beat fra Hkon gjør Kolossal Type Ting til en vassekte banger som gjør dagen din bedre. 

 

Lever i en musikkboble

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

– Jeg vet ikke helt hvorfor det kommer så mange musikere fra Loddefjord, men når folk er kreative så smitter det, sier Angelo Reira.

Hjemplassen har produsert flere spennende artister, blant annet Årets Urørt ,Dårlig Vane og bandet Fjorden Baby!. Musikkmiljøet har resultert i flere samarbeid og har vært god inspirasjon for Angelo Reira.

– Miljøet kunne ikke vært bedre, det er overflod av god musikk og jeg har fått god støtte hele veien.

Med debutalbumet rett rundt hjørnet, og flere pågående prosjekter har Loddefjord-rapperen en hektisk hverdag der musikken står i sentrum. De ukentlige fjellturene er en viktig avkobling.

– Jeg går fjelltur flere ganger i uka. Det er viktig å koble av og komme ut av musikkboblen i blant. Noen ganger blir også tjommien min Big Sexy med, så hvis noen trenger tips til fine turer i Bergen er det bare å spørre oss!

 

 

Henter inspirasjon fra andre rappere

– Man når aldri toppen, da har man tapt. Da er det bare en vei og det er nedover. Jeg vil aldri nå toppen, jeg vil fortsette å bygge, sier Angelo Reira.

Den unge rapperen har et mål om å nå langt, og det var stort da han for kort tid siden var med på Lars Vaular sin låt «Ctrl Alt Del». Dette ga inspirasjon, noe Angelo Reira også får gjennom flere musikere. Sin egen musikk beskriver han som modig og halvignorant, men ekte.

– Låtene handler ofte om mine egne opplevelser og ting jeg har sett mine nærmeste oppleve. Istedenfor å bruke mange ord får jeg sagt mye med få og jeg kan kanskje fremstå som litt halvignorant.

Angelo Reira slipper sitt debutalbum «God mornings Norge» om kort tid, og han blir også å se på Vill Vill Vest i Bergen. Selv om han ikke har stått på scenen så mange ganger lover han at det blir en konsert en ikke vil gå glipp av.

– Jeg har ikke spilt så mange show at det gjør noe. Men jeg klarer å lage god stemning, så det er bare å glede seg og ta turen. Det blir kjempegøy!

Hør favorittene til Angelo Reira: