– En dør til framtida

Muse gir oss et nytt innblikk i deres kommende album. Hør den nye U2-inspirerte singelen fra The 2nd Law her!

Sist vi så dem var under avslutningsseremonien for OL, da de blant annet spilte den olympiske låta si, ”Survival”. Et verk våre anmeldere ikke var spesielt imponert over.

I den nye Muse-låta "Madness" kan man høre at de er inspiert av U2. Foto: Promo.
I den nye Muse-låta «Madness» kan man høre at de er inspiert av U2. Foto: Promo.

U2-flørt

Det komme stadig nye drypp som gir oss bestemte ideer om hvordan bandets kommende album vil låte. Etter ”Survival” fikk vi tittelsporet ”The Second Law: Unsustainable”, der vi etter halvannet minutt får de første bevisene på bandets flørting med Skrillex-inspirert dubstep-bass.

Det kommende albumet har fått utgivelsesdato 1. oktober og på single nummer to viser de oss en annen side. Bandet har sagt de også er inspirert av U2, noe som høres godt i ”Madness”.

– I fjor turnerte vi med U2 i Sør-Amerika og det har helt klart kommet en del innflytelser derfra på dette albumet, en bit av ”Achtung Baby” her og der, sier vokalist Matt Bellamy til Classic Rock Magazine.

Matt Bellamy, her på scenen tidligere i sommer, sier Muse sin sound ikke kan defineres av noen. Foto: NTB Scanpix / Chris Pizzello, AP Photo.
Matt Bellamy, her på scenen tidligere i sommer, sier Muse sin sound ikke kan defineres av noen. Foto: NTB Scanpix / Chris Pizzello, AP Photo.

Bandet har også nevnt ”Batman – Dark Knight Rises”-komponist Hans Zimmer som en av sine inspirasjonskilder og tror det blir et svært variert album.

Les også: Muserende sommerfest

– Hver låt har blitt produsert helt spesifikt og forskjellig, ut fra hva som var best for den enkelte låta. Jeg tror dette definitivt er vårt mest mangfoldige album, sier Bellamy.

Uansett virker det klart, som Bellamy tidligere har sagt til Rolling Stone, at Muse er «definert av det faktum at bandets sound ikke kan defineres av noen».

– Åpner dørene til framtida

Trommis Dominic Howard sier til NME at dette albumet vil være med på å åpne døra til framtida for bandet.

– Hver gang du er ferdig med et nytt album føler du deg spent og nervøs og engstelig for hva som kommer til å skje når det blir utgitt, men med dette har vi oppdaget noen nye ideer for bandet vårt. Hvert album for meg synes å åpne opp dørene til framtida og dette gjør akkurat det mer enn noen gang.

Se tekst-videoen til ”Madness” her:

Se videoen til ”The 2nd Law: Unsustainable”, her:

Se videoen til “Survival” her: