– En linje kan gi utspill til mye mer

Sval gir deg en smakebit på hennes neste singel.

Det unge og lovende talentet Sval ble for alvor kjent da hun i 2011 var med i MGP jr. Nå, tre år senere, jobber hun fortsatt med musikk som hun kombinerer med skolegang.

P3 møtte henne på et hotell i Tromsø, rett etter hun var ferdig med lydprøver før VG-lista Topp 20-showet.

Første smakebit

Det er overskyet, men varmt i Tromsø. Sval synes det er gøy å være en del av VG-lista turneen og gleder seg til å spille foran flere tusen mennesker både her og i Sortland neste uke.

– Jeg gleder meg masse til å spille på Topp 20. Det er mange fans som løper etter artistene for å ta selfies, og det er ganske gøy, sier hun.

For tida jobber hun med ny musikk og allerede etter sommeren kommer første låt, som foreløpig har fått tittelen «Fasitsvar».

– Vi jobber med mye forskjellig nå og skal slippe noen singler framover. Dette er den første, sier hun.

Se første smakebit fra Svals nye låt her:

– Jeg har ting jeg vil si

Singelen «Tidsfrist» har lenge vært lista på P3s spillelister, og er blant annet en av Kråkesølvs favoritt-pop-låter.

Se også: Kråkesølv covre Sval

I forbindelse med at hun jobber med ny musikk har P3 en konkurranse gående på P3.no, der du kan hjelpe henne med å skrive tekst til hennes neste låt.

– Jeg skriver fordi det er gøy, men også fordi jeg har ting jeg vil si

– For meg handler det om hva man er inspirert av der og da, og det å formidle et budskap. Jeg skriver fordi det er gøy, men også fordi jeg har ting jeg vil si. Når det kommer til denne konkurransen handler det jo litt om hva folk kan relatere seg til, som jeg også kan kjenne meg igjen i.

Bli med i konkurransen: Skriv låt med Sval

Teksten Sval er på utkikk etter skal handle om kjærlighet og/eller vennskap, og om komplikasjonene rundt nettopp disse tingene.

«Tidsfrist» er relevant igjen

Den siste tida har hun vært ute å reist og hun forteller at både tekst og melodi kan komme til henne når som helst. Mobilen blir blant annet flittig brukt til å notere nye ideer.

– Når jeg kommer hjem har jeg gitaren, så da kan både melodi og tekst komme med en gang. Ofte kommer det noe nytt rett før jeg skal sove eller når jeg sitter på en buss, da bruker jeg å ramse alt ned på mobilen.

– Hvor henter du inspirasjoen fra?

– «Tidsfrist» skrev jeg for ganske lenge siden, så plutselig er den relevant igjen. Jeg henter inspirasjon fra ting jeg opplever eller ting som ikke har med meg å gjøre i det hele tatt. En film eller en følelse kan ofte gi meg inspirasjon, sier hun og legger til:

– Det jeg synes det er ganske kult med konkurransen på P3 er at en linje som noen andre skriver, kan gi utspill til så mye mer.