En milliard solgte singler

Storsalg i Storbritannia.

Gotye godter seg med Grammy-priser. (Foto: NTB Scanpix, AP, Matt Sayles)
Gotye godter seg med Grammy-priser. (Foto: NTB Scanpix, AP, Matt Sayles)

The Official Charts Company har annonsert at britene har lastet ned singel nummer en milliard. Salgstallet ble nådd 9 år etter at muligheten for lovlig nedlasting ble lansert i Storbritannia, melder BBC.

Det tar 6659 år hvis man skulle ha lyttet til det enorme antallet singler, dette basert på gjennomsnittlengden på et singel: 3,5 minutter.

En ny fase

– For halvparten av prisen for en kopp med kaffe kan man kjøpe hvilken som helst sang. Forbrukere er ofte «i farta» og kjøper ofte musikk via blant annet smarttelefoner og lesebrett. Dermed er vi i en ny fase hva angår ekspanderingen innenfor digitale nedlasting-salg, sier Geoff Taylor, sjefen for British Phonographic Industry.

Musikkindustrien kan vise til mer enn 3 millioner digitale nedlastinger per uke. I 2012 ble 188,6 millioner låter nedlastet.

– Adele er vår «dronning»

Kanskje ikke så overraskende er det Adeles megahit «Someone Like You» som er det mest ettertraktede sporet i Storbritannia. Maroon 5s «Moves Like Jagger» og Gotyes «Somebody That I Used To Know» – sporet som vant en Grammy-prisen årets singel i februar – følger rett etter.

På YouTube har Adele-sporet bikket en kvart millard visninger. Gotye har oppunder 400 millioner, mens Maroon 5 må nøye seg med cirka 145 millioner.

Les: Ozzy Osbourne vil jobbe med Adele | Black Keys rocket Grammy Awards

– Eksplosjonen i nedlasting-tallene de siste ni årene viser til at vi definitivt lever i den digitale musikk-alderen. Og Adele er vår «dronning», sier Martin Talbot fra The Official Charts Company.

Hør topp 20 mest nedlastede spor i Storbritannia via Spotify:

Se musikkvideoene til «Someone Like You», «Moves Like Jagger» og «Somebody That I Used To Know»: