– En utrolig stor ære

Kyrre Gørvell-Dahll vant Årets Spellemann. Det synes han er ganske kult.

Spellemann 2015 er overstått, og en av kveldens største priser – Årets Spellemann – ble gitt til en bergenser som ikke var til stede i salen. Kygo, selvfølgelig.

– Det er en utrolig stor ære og en anerkjennelse fra musikkbransjen å vinne Årets Spellemann. Det betyr mye for meg, uttaler Kygo i en epost til NRK.

Kygo er i Aspen for å spille under X Games, og dermed måtte Spellemann vike denne gangen. Kygo fikk statuetten servert etter en konsert i San Francisco, og det var Nico & Vinz som fikk æren av å gi den til ham. De to fikk den samme prisen i fjor.

Les: Spotify-favoritt jobber med Kygo

Det vanket flere spellemannpriser på Kygo denne kvelden: «Stole the Show» ble kåret til Årets Låt. I denne kategorien var han også nominert for «Firestone».

– Selv om jeg vant med «Stole the Show» er jeg veldig glad i begge låtene, på hver på sin måte. «Firestone» fordi den var min første singel, og «Stole the Show» fordi den bekreftet at «Firestone» ikke var et engangstilfelle i musikkarrieren min, sier Kygo.

24-åringen innrømmer at det er en smule kjipt å ikke være på plass i Oslo Spektrum.

– Jeg er selvsagt lei meg for å ikke kunne være der og vil derfor hilse til alle der hjemme før jeg nå snart skal på scenen her i Aspen under X Games. 2015 har vært helt vilt!

Storesøstrene til Kygo, Jenny og Johanne Gørvell-Dahll, gikk opp på scenen og takket da broren deres vant prisen for Årets Låt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Storesøstrene til Kygo, Jenny og Johanne Gørvell-Dahll, gikk opp på scenen og takket da broren deres vant prisen for Årets Låt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix