Envy – det neste store?

Ukas Urørt er Bylarm-aktuelle Envy, som stadig vinner terreng i hip hop-Norge.

Oslo-rapperne Nico Sereba (20) og Vincent «Vinzy V» Dery (20) sier de lager ambisiøs musikk, med vekt på melodier og tekstmetaforer.

– Begge rapper og synger, og alle tekstene skrives av oss. På et par av de nyeste låtene har vi prøvd å utvikle lydbildet og eksperimentere mer.

P3 Urørt mener:

Med fengende refreng, fin flow og godt språk ligger alt til rette for at Envy kan vokse seg store i norsk hip hop. ”All that” er Envys take på den klassiske skrytelåta som alle rappere har minst en av.

Mer om: Envy på Urørt

Hør radiointervjuet fra P3 Urørt:

– «All That» kan kanskje ses på som en veldig «cocky» sang, men det er akkurat den innstillingen og selvtilliten vi liker spesielt med låta. Den passer perfekt akkurat i det øyeblikket du føler at du er på ditt beste og har lyst til å triumfere litt. All that… And then some.

Spleiset av kompis

Envy oppsto for et par år siden da Nico og Vinzy V ble introdusert for hverandre av deres felles venn Aman, som i dag fungerer som manager for gruppa.

– Han mente det ville være en god idé om vi spleiset opp for å lage musikk sammen.

– Vi gjorde et par låter, fant ut at vi delte samme lidenskap for musikk og ble gode venner. Dermed var gruppa Envy en realitet.

De forteller at bandnavnet er et resultat av forbokstavene i navnene deres.

– N + V = Envy! Det er ikke noe dypere enn det, altså.

Samarbeider tett

Gutta jobber tett med produsentene sine; Walther, Hit’N’Run og Magnify.

– Måten vi jobber med dem på varierer veldig. Enten sender de oss beats som vi tar utgangspunkt i når vi utformer låtene våre, eller så setter vi oss ned med dem og kjører sessions. Da lager vi alt fra bunnen av ut i fra et konsept. Teksten lager vi først når beaten er klar, og vi starter ofte med refrenget først.

Sjekk ut musikkvideoen til låta «Late Night Session»:

En kan vel trygt si at samarbeidet har båret søte frukter, med flere låter anbefalt på Urørt og utgivelsen av mixtapen «Dreamworks: Why Not Me». (Last ned mixtapen her: www.fivestar.no/dreamworks)

Releasekonserten for sistnevnte fikk fart på et ekstatisk publikum:

Sjekk video fra releasepartyet til «Dreamworks: Why Not Me»:

– Releasepartyet var fantastisk! Det er deilig å se at venner, familie, bekjente og nye fjes støtter og hjelper oss fram.

– I tillegg til å bli Ukas Urørt, er noe av det mest interessante som har skjedd oss å oppleve at mixtapen vår vokser på folk, og se at folk synger med og kan sangene våre når vi opptrer.

– Envy er ingenting uten alle som støtter oss. Word!

– Å bli Ukas Urørt er fantastisk! Det er som å få en tommel opp og anerkjennelse for arbeidet vi har lagt ned, og det er vi takknemlige for. Det at folk liker musikken vår gir motivasjon til å jobbe dobbelt så hardt. Vi vil vise oss tittelen verdig!

Sterke inspirasjonskilder

Envy lar seg inspirere av alt som fenger ørene, og hører på alt fra afrikansk musikk til cheesy europop-låter.

– Vi hører mye på rap og nykommere som Currency, Wiz Khalifa, J. Cole og Drake. Dette er artister med mye melodier og vittige tekster i sngene sine. Vi har også fulgt dem over tid og sett dem bli stjerner. I det ligger det mye inspirasjon.

Gutta forteller at de driver med musikkrelaterte aktiviteter så godt som hele tida.

– Når vi ikke lager musikk, tenker vi musikk. I tillegg går tida med til studier ved populærmusikklinja på NISS (Vinzy V) og jobbing på barneskole (Nico).

– Andre favoritter på Urørt?

Machine Birds! Vi har digga dem siden de ble Ukas Urørt for en stund siden. «One Last Try» er herlig, vakker musikk.

– En siste appell til folket?

– Kom og se oss på By:Larm. Du kommer helt sikkert til å danse og kose deg masse!

Vi vil også takke alle som støtter oss, og sende en hilsen til alle gutta i crewet vårt: 5 Star, Magnify, Walther, Hit’N’Run, Aman og Durkan.

Vi oppfordrer alle til å ta en tur innom de digitale plattformene våre:

www.fivestar.no

www.youtube.com/envymusicchannel

www.myspace.com/envyno

http://www.facebook.com/EnvyOfficial

– Vi er også på utkikk etter et studiolokale vi kan leie i Oslo, så hvis noen vet om noe: Mail oss! post@fivestar.no

– Don’t hate. Just Envy.

Last ned P3 Urørts podkast i iTunes eller her, og hør intervjuet med Envy og annet snacks

Hva synes DU om Envy?