Envy skifter navn

Poprapduoen skal vinne USAs gunst. Dermed er et navneskifte på trappene.

I et intervju med Lørdagsrevyen, som vises på NRK1 førstkommende lørdag, forteller 90-modellene Nicolay Sereba og Vincent Dery at duoen skifter bandnavnet i forbindelse med at de skal lanseres i USA. Oslo-karene har nemlig landet en platekontrakt med Warner Bros US.

Poprapduoen har hatt stor suksess siden oppstarten med sporet «One Song». Plutselig fikk de Lydverket på slep, etterfulgt av et albumslipp: Før man visste ordet av det ble de påfølgende singlene «Am I Wrong» og «In Your Arms» gedigne hits, spesielt førstnevnte. Sporet, som har blitt spilt av på Spotify over 25 millioner ganger, ble fremført på P3 Gull og Nobelkonserten.

Se Envy fremføre «Am I Wrong» på P3 Gull:

– Gi folket noe genuint og ektefølt

– Nico & Vinz. Det er navnene vi har blitt kalt av våre nærmeste. Vi har forandret oss musikalsk sett og blitt mer personlig, derfor har vi vært enda mer fokusert på å gi folket noe genuint og ektefølt. Vi følte vi at dette er en mer original vri. Fordi det er oss, det er kallenavnene våre. Vi vil ha den personlige kontakten med publikum. Det er viktig for oss, forklarer Dery (Vinz) om navneskiftet til Lørdagsrevyen.

Hør karene snakke om navneskiftet:

Vil bli verdens største

I intervjuet forteller Dery at de endrer seg musikalsk. Han forsøker å forklare hva som er de største forandringene fra da de startet.

– Det handler mer om en mentalitet. Ikke drive å «chase» ting. Vi har veldig tunnelsyn nå, vi vil gjøre vår ting. Før var det mer «vi må lage sånn og sånn type musikk». Nå er det mer sånn at vi tar «det» og «det» og blander det med en god dose med «oss». Det viktigste for å kunne skille seg ut er å være seg selv.

Smaken av suksess gjør at Sereba og Dery blir enda mer giret, og de er ikke snaue om duoens ambisjoner.

– Det er vanskelig å si når, det er noen år til. Men målet er å bli en av verdens største artister, om ikke verdens største, sier Sereba.

Duoen på P3 Gull 2013. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Duoen på P3 Gull 2013. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)