Er du Norges nye rapstjerne?

Er du jente? Har du det i kjeften? Vi avslutter konkurransen i dag – send inn ditt bidrag nå! PS: KONKURRANSEN ER AVSLUTTET.

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET

Vi i P3 er alltid på jakt etter nye, spennende og sultne talenter. Og nå mener vi at det er på høy tid at den norske musikkscenen får en figur vi har savnet lenge – vår første store kvinnelige rapper.

Er du den vi jakter på? Har du noe på hjertet, og formidler du det på en måte som skiller seg ut? Er du sulten på en drømmestart på karrieren?

Se videoen under for en lynkjapp introduksjon til hva konkurransen går ut på, og les videre i saken for detaljer om hvordan du går fram.

Studiotid, singelutgivelse og soundtrack

Det er ikke småtteri som ligger i premiepotten til rapperen som trekker det lengste lyriske strået.

Vinneren får tid i studio med produsentene i Nora Collective  – kjent for å ha jobbet med størrelser som Arif, Kaveh og Store P – og det ferdige resultatet vil bli gitt som singel via Universal Music. Låten vil også bli utstyrt med en musikkvideo.

Men det stopper ikke der: Vinneren vil i tillegg være med på soundtracket til en av de norske filmene det knytter seg størst forventninger til denne kinohøsten, Haram, som er regissert av Ulrik Imtiaz Rolfsen.

Rolfsen har tidligere regissert storproduksjoner som Izzat, Den siste revejakta og Varg Veum – Bitre blomster, samt tv-serien Taxi.

Stillbilde fra filmen Haram, som vinneren av P3s rapkonkurranse vil få plass på soundtracket til. Foto: Stillbilde fra Haram/Ulrik Imtiaz Rolfsen
Stillbilde fra filmen Haram, som vinneren av P3s rapkonkurranse vil få plass på soundtracket til. Foto: Stillbilde fra Haram/Ulrik Imtiaz Rolfsen

– Vær deg selv

Til å lytte, krangle og til slutt plukke ut en verdig vinner av konkurransen har vi fått med oss et knippe særs kompetente jurymedlemmer som vil offentliggjøres ved en senere anledning.

Juryformann Mats Borch Bugge, som vanligvis jobber som musikksjef i P3, mener det er på høy tid at det rettes et fokus på jenter og rap.

– Det har lenge vært en bevissthet rundt fraværet av jenter på den norske hiphopscenen. I hvert fall bak mikrofonen. Med Linda Piras remiks av «Knäpper mina fingrar» i vinter ble det ekstra tydelig at dette uheldige forholdet ikke er et helnorsk fenomen, men at man faktisk kan gjøre noe for å endre det. Derfor kjører vi nå denne konkurransen, sier Borch Bugge.

Han understreker at juryen først og fremst er på jakt etter særpreg og potensiale, og ikke nødvendigvis en ferdigslepet diamant.

– Vi ønsker at alle som har lyst til å prøve seg, gjør det. Inngangen er lavterskel, det betyr at vi ser – eller rettere leter – etter nye stemmer. Om stemmen har en bra historie, er det et pluss.

Har du noen tips til de som vil prøve seg? 

– Det er vel så enkelt som at du må være seg selv. Du er uansett bra nok til å melde deg på – alle er velkomne inn.

En Grammis-vinnende beat

Vi har plukket et drømmeutgangspunkt for enhver rapper som liker å bryne seg på en fet beat.

Svenske Linda Piras «Knäpper mina fingrer» har herjet radiobølgene hos våre venner i øst lenge, og har også bidratt til at Pira kunne innkassere prisen for Årets Nykommer under den svenske Grammis-utdelingen tidligere i år.

Slik høres det ut når Linda Pira gjør «Knäpper mina fingrar»:   

Slik går du frem for for å være med i konkurransen:

1. Last ned instrumentalversjonen av «Knäpper mina fingrar» her, og legg på vokalen din – med egen tekst.
2. Klikk deg inn på Urørt og opprett en profil – det tar kun få minutter. Last opp låten på profilen din.
3. Fyll inn artistnavn – med lenke til Urørt-profilen din og kontaktinformasjon – i skjemaet under.

NB! Fristen for innsending av skjema er fredag 13. juni. En vinner trekkes kort tid etter.