– Et helt eget univers

Det har skjedd mye og fort: Pophåpet Verdensrommet fra Skien er Ukas Urørt.

– «Sidelengs» var den første låten Andreas og Vetle skrev, og det er en veldig egen låt. Teksten handler om hvor desperat man kan bli når man mister noen, og frustrasjonen omkring det, forteller gutta i Verdensrommet om låta de er Ukas Urørt med.

P3 Urørt mener:

Fengende, fin og velskrudd pop fra Skien: ”Sidelengs” har tekst på norsk, men Verdensrommet viser internasjonale muskler allerede tidlig i karrieren. 

 Mer om: Verdensrommet.

Andreas Høvset (19, vokal og gitar), Vetle Vik Gundersen (19, gitar, synth, vokal, perkusjon), Ole Henrik Dyrseth (20, bass og vokal), Martin Gowland (18, gitar) og Martin Wright Thorsen (18, trommer) dannet Verdensrommet tidligere i år.

– Andreas og Vetle har laget musikk sammen siden barneskolen, men det var først i vår at vi satte sammen Verdensrommet. Vi samlet noen venner fra det ellers døde musikkmiljøet i Skien og begynte å øve.

Medvinden kom kjappere og kraftigere enn det unge bandet hadde regnet med.

– Plutselig ville Matias Tellez spille inn med oss, Nabovarsel ville gi det ut, og så var det veldig mye som skjedde på veldig kort tid. Men det er jo bare fett, konkluderer de. 

Et eget univers

De håper bandet kan gi publikum en helt egen følelse.

– Verdensrommet er som en slags drømmeverden. Når man leser en bok eller ser en film, tar den deg med til et univers, hvor man i et øyeblikk glemmer omverdenen. Det er den følelsen vi streber etter.

Når de skriver musikk, er gjengen opptatt av gode låter og  kreative produksjoner.

–  Vi kan kalle musikken vår symfonisk pop, kanskje. Svevende synther og riff i mye reverb.

Inspirasjon får de blant annet fra de definitive kongene av nettopp symfonisk pop.

– Vi hører mye på Beach Boys, Burt Bacharach, Phil Spector, Ennio Morricone, for å nevne noen. Mye gammel pop. 

Jobber mot album

Verdensrommet spilte en del live i sommer. Det bød på både gode og rare opplevelser.

– Det merkeligste vi har opplevd, var da vi skulle spille på en klubb i Paris i sommer, og fikk beskjed om at de ikke hadde backline tilgjengelig. Da vi kom til stedet, hadde de rigget opp full backline. Jævla styr. Pluss at Martin nesten døde. Han våknet heldigvis opp i en toppleilighet med utsikt over hele byen.

Høsten skal brukes til mer livespilling, samt tid i studio.

– Nå er vi i studio med Matias for å spille inn en ny EP. Den kommer ut denne høsten. Etter det begynner vi på platen vår. I tillegg skal vi spille en del konserter i høst; i Trondheim, Bergen og Oslo, blant annet. Det blir fint å dele låtene med folk.

Hittil har Verdensrommet fått god mottagelse – og ikke bare for singelen «Sidelengs».

– Det var fett å se at B-siden til Sidelengs, Nytt, fikk så mye oppmerksomhet. Folk klikket. Drowned in sound og sånt. Det var veldig kult, sier bandet.