Drøye overskrifter, fotoshoots og omfattende intervjuer har preget urørtfinalistenes uke: Slik løste de sin andre utfordring.

Urørtfinalen sparker i gang by:Larm i Kulturkirken Jakob onsdag 1. mars. Der skal Lüt, Pom Poko, Dårlig Vane og Emma Jensen kjempe om å bli Årets Urørt.

De fire finalistene må i tillegg løse oppgaver og vise seg fram for verden på veien dit. Hvordan disse blir løst vil påvirke resultatet når folkets stemmer og juryens vurdering slås sammen i finalen.

Bli bedre kjent med finalistene! | Følg finalistene på sosiale medier! | Stem på din favoritt

Arrangementet er gratis og åpent for alle over 18 år. For mer info om hvordan du skaffer deg billetter, klikk her.

Uken startet brått for Lüt, Dårlig Vane, Pom Poko og Emma Jensen da jurymedlem Julie Bergan presenterte deres andre utfordring: Hvem skaffer det beste presseoppslaget?

Urørtfinalen:

Årets Urørt kåres 1. mars i Kulturkirken Jakob i Oslo.

Finalen er gratis og åpen for alle over 18 år.

Urørtfinalen sparker i gang årets by:Larm.

Juryen ønsket drøye overskrifter, morsomme vinklinger og gode intervjuer, men hadde også et stort fokus på kreativitet – noe som gjenspeiles i finalistenes resultater.

LÜT

Fra avisoppslag og podkastbesøk til låtanmeldelse på musikkblogg – er det noen som har vært opptatt denne uken, er det gutta i Lüt! De legger like mye arbeid og sjel i denne ukens utfordring som sist, og slår til med flere medieopptredener. Med et stort oppslag i avisen Nordlys (der de pussig nok ikke sammenlignes med Plumbo), anmeldelse av finalelåten “Du vet ingenting” på musikkbloggen The Wilhelmsen og et besøk i podcasten Evig Lyttar, nevner vi kun noen av de forskjellige mediene de har dukket opp i denne uken. Dette kaller vi innsats!Pom Poko

Tipstelefonene til lokalavisene i Møre og Romsdal gikk varme under Pom Pokos jakt etter presseoppslag. Bassisten fra Volda, Jonas Krøvel, ble sendt i ilden og fikk ansvaret for å selge bandet inn i lokalavisene. Om ikke lokalavisene ble sjarmert i senk, ble i hvert fall Urørtredaksjonen det! Pom Poko nådde også ut internasjonalt da selveste NME tweetet om finalelåten “It’s a Trap”. Medieeventyret til Pom Poko er på god vei, og vi gleder oss til fortsettelsen!
Emma Jensen

Med både fotoshoot og intervju med Elle, gjør ikke Nesodden-jenta noe mindre ut av denne ukens utfordring. Publikum fikk følge Emma Jensen da hun skulle på fotoshoot med det etablerte magasinet, og fikk et innblikk i en livsstil som kan bli høyst aktuell i artistens fremtid. Emma Jensen dukket også opp i Amta, lokalavisen for Nesodden og Frogn, og har som flere av finalistene klart å vise seg frem i forskjellige medier.

Dårlig Vane

Juryens oppfordring til kreativitet og drøye overskrifter ble tatt på alvor da Dårlig Vane tok fatt på denne ukens oppdrag. Etter en feiltolkning av en tekstlinje i deres cover av Migos låt «Bad and Boujee» hos Christine forrige uke, ville gutta rydde opp i det uønskede ryktet de skal ha fått i etterkant av besøket. Dette resulterte i et oppslag i nettavisen STOFF med overskriften «Dårlig Vane avviser klamydiaryktene», med den tilhørende klemmekampanjen «Stem og få en klem».