Refses av rastafari

Rastafaribevegelsen er ikke spesielt imponert over Snoop Doggs lefling med deres kulturelle symboler.

Den siste tiden har rapperen vi alle kjenner best under navnet Snoop Dogg begynt å kalle seg Snoop Lion. Det skjedde etter en tur til Jamaica i februar 2012. Navnet skal referere til «Løven av Juda», som skal være et viktig symbol innen rastafaribevegelsen. Snoop skal til og med ha gått å langt som å hevde at han er en reinkarnasjon av selveste Bob Marley.

Bunny Wailer, et av de orignale medlemmene av Bob Marleys band The Wailers, er en av de som er skeptiske til Snoop Doggs lefling med rastafaribevebelsens symboler. Foto: NTB Scanpix / Collin Reid, AP Photo.
Bunny Wailer, et av de orignale medlemmene av Bob Marleys band The Wailers, er en av de som er skeptiske til Snoop Doggs lefling med rastafaribevebelsens symboler. Foto: NTB Scanpix / Collin Reid, AP Photo.

Setter sinnene i kok

Dette har satt sinnene i kok hos enkelte prominente personer innen rastafaribevegelsen, som irriterer seg over rapperens lefling med deres kulturelle symboler.

Snoop kommer snart med et nytt album og en dokumentar, men beskyldes nå blant annet for å bruke rastafari-imaget til å selge musikken sin.

Bunny Wailer, et av de originale medlemmene i Bob Marleys band the Wailers, sier til kjendisbloggen TMZ at hip hop-stjernas projeksjon av sin religion er en «direkte ulovlig bruk av rastafarifellesskapets personligheter og symbolikk» og at Snoop har unnlatt å ære viss «kontraktsmessige, moralske og verbale forpliktelser».

Syv sider med krav

I tillegg har han fått the Ethio-Africa Diaspora Union Millennium Council på nakken. Dette er en organisasjon som jobber for å promotere, bevare og beskytte rastafarikultur over hele verden.

De skal ifølge TMZ ha sendt ham et syv sider langt dokument som blant annet inneholder en rekke krav til rapstjerna. Der heter det blant annet at å «røyke hasj og elske Bob Marley og reggeamusikk ikke er det som definerer rastafaribevegelsen».

Organisasjonen ønsker at Snoop skal oppfylle den «økonomiske og moralske støtten» de hevder han har forplikta seg til, så vel som en offentlig unnskyldning. De truer med å saksøke ham om dette ikke skjer.

Ifølge NME har Snoop tidligere sagt at han han ikke trenger å rettferdiggjøre sin endring av kunstnerisk retning.

– Dersom jeg dropper denne musikken nå vil det bli rom for spørsmål. Man vil ikke forstå denne reisen eller forandringen. Men dersom du ser dokumentarfilmen og blir med på denne reisen sammen med meg, vil du se nøyaktig hvorfor jeg er «Løven», sier han.