– Femten knuste hjerter

Aurora fra Paradise Hotel fant sin nye favorittlåt – og hatlåt – da hun og Ronny Brede Aase var gjester i dagens låtpanel hos Christine.

Endelig er det fredag og i tillegg til at det betyr helg, og for mange fri og fyll, betyr det også at det skal vurderes musikk hos Christine. Dagens låtpanel består av Vestfolds-jenta Aurora Gude fra årets sesong av Paradise Hotel og vår alles morgenstemme Ronny Brede Aase. Sammen skal de vurdere ukas viktigste låter og dele ut mellom ett og ti hjerter for hvor godt de liker de aktuelle låtene.

Sam Smith – Stay With Me

Sam Smith er kanskje mest kjent for å ha vokalen på Disclosure-låta «Latch». I ettertid er han blitt spådd en lysende karriere i vente og han har vunnet en britisk kåring over hvem som kommer til å bli den største artisten i 2014.

Aurora: Han har jo en helt fantastisk stemme, det skal han ha. Jeg gir han seks hjerter. Det som trekker ned at teksten er så klisjé. Det er jo noe man har hørt tusen ganger før. Jeg skulle ønske at teksten kunne levd opp til den fine stemmen hans. Jeg likte heller ikke gospelkoret i bakgrunnen, denne raslingen høres ut som en sånn greie som man rister på, som sigøynere har (tamburin red. anm.).

christinehjerte6

Ronny:Jeg er hakke mer positiv. Jeg hang meg ikke så veldig opp i teksten, men heller i følelsen jeg fikk akkurat nå. Den høres veldig voksen ut – En voksen ballade. Og så er det et veldig stort sprang fra hans siste låt «Money On My Mind». Veldig sjelfullt. Jeg gir den syv hjerter. En fin og koselig låt.

christinehjerte7

Aurora: Jeg vil legge til at jeg også får en god følelse av å høre på låta. Den var bare litt kjedelig når det kommer til tekst.

 

Black Keys – Fever

Det er en liten stund siden sist vi hørte fra The Black Keys. Den amerikanske rockeduoen slo for alvor gjennom her til lands i 2011 med albumet El Camino som inneholdt singler som «Gold On The Ceiling» og «Lonley Boy». Nå jobber de med deres nye album Turn Blue som slippes i mai og låta «Fever» er første drypp fra den.

Ronny: Jeg er jo fan av Black Keys, jeg. Men jeg synes at denne låta er litt mer polert enn «Gold On The Ceiling» og «Lonley Boy». Den er litt mer kjedelig, men likevel er det ting her som gjør at det kiler litt i kroppen, så jeg er ikke helt negativ. Det er noe interessant i refrenget. Litt vel seigt, men jeg gir seks hjerter til «Fever».

christinehjerte6

Aurora: Jeg er helt enig med Ronny. Hadde det vært litt mer trøkk hadde det vært en perfekt låt til å ha på øret når man går nedover gata med solbriller på. Den er nesten der. Denne låta kunne vært litt lenger ned på Spotify-lista mi. Jeg slenger meg på og gir den en sekser jeg også. Den trenger litt mer energi og litt mer trøkk på vokalen, det er mye av teksten som forsvinner i musikken, og da blir det seigt.

christinehjerte6

Todd Terje – Johnny And Mary (feat. Bryan Ferry)

«Johnny And Mary» er en coverlåt fra Todd Terjes nyeste album som slippes 7. april. Todd Terje har fått med seg selveste Bryan Ferry på første drypp fra nyskiva og har fått æren av å avslutte årets Øyafestival i sommer.

Aurora: Med tanke på navnet «Todd Terje» trodde jeg låta skulle være mer harry. Men jeg elsket faktisk denne låta. Det er en sånn type sang man setter på høyt i bilen, og får en deilig følelse inni seg av. Den må høres høyt!

Ronny: Ja, gud som man blir sugd inn i det. Disse fem minuttene gikk kjempefort. Nå koste jeg meg maks. Jeg er tydeligvis i det humøret i dag og jeg er helt enig med Aurora. Det der var helt konge.

Aurora: Hvis jeg skulle hørt på denne låta igjen ville jeg satt den på mens jeg vaska, og hundene lå og slappet av, slik at de også kunne nytt den. Jeg får jeg en sånn tidløs følelse i meg, som gjør at det går fort å vaske.

Ronny: Jeg liker variasjon, så jeg liker godt at Todd Terje er så variert. Jeg gir den ni hjerter.

9

Aurora: Jeg skal være enda snillere og gi den ti hjerter. Denne synes jeg var helt fantastisk og denne skal jeg høre på i ettertid, sier Aurora som mener hun hører på alt bortsett fra metall, disko og hard rock. James Blunt er hennes ubestridte favoritt og tekst er viktig.

10

Og som en lytter presiserte på sms er Auroras favorittlåt Lana Del Ray med «Young and Beautiful». Som en liten overraskelse for å glede Aurora og sette fredagsstemningen hadde Christine derfor satt opp Panic City-remiksen av låta, som siste låt før Aurora var ferdig i dagens låtpanel.

– Men det er en remiks? Den låta er jo så fantastisk som den er, jeg håper ikke den har blitt ødelagt nå, sa Aurora småskuffet før låta ble spilt av.

Og her er Auroras reaksjon på remixen av yndlingslåta si:

– Altså, denne Panic City må grave sin egen grav. Det er helt forferdelig, han har kuttet det siste verset som er favorittverset mitt i sangen. Denne låta skal jo gi deg en drømmende følelse som man får spesielt når man ser den i The Great Gatsby. Men denne Panic City, han bør ha panikk. Jeg gir den femten knuste hjerter!