– Skulle bare gått uten klær

Bendik og Kråkesølv er enige. Tidenes første Hovefestival er deres desidert våteste opplevelse. Les om artistenes beste og verste festivalminner her!

Da var det allerede den tiden av året igjen. Den beryktede festivalsommeren rykker stadig nærmere og årets festivalprogrammer begynner å bli spikret.

Først ut er Norwegian Wood som allerede sparker i gang festen 12. juni med navn som John Mayer, Arcade Fire og Kent på plakaten. Så er det Hovefestivalen som snur Tromøya utenfor Arendal på hodet fra 28. juni til 3. juli. Hovefestivalen er blant annet kjent for sine headlinere som i år er artister som Ellie Goulding, Imagine Dragons, M.I.A, Disclosure og Foster The People.

Deretter går turen til Slottsfjell, Øyafestivalen og Pstereo der alle kan by på freshe band og artister.

Hør deg opp på artistene som skal stå på konsertscenene i sommer.

Men hvilke festivaler er det de norske artistene gleder seg mest til? Vi har spurt fem kjente ansikt om nettopp dette.

Silje Halstensen, Bendik:

Bendik_rund

– Jeg gleder meg veldig til Øyafestivalen. Mest fordi det generelt er den deiligste festivalen, men også fordi jeg skal jobbe som sceneansvarlig! Det blir gøy.

– Hva er ditt beste festivalminne?

– Hvor skal jeg velge, da. Et av flere favorittminner var da bandet ble plassert på spabåten under Trænafestivalen i fjor. Havsbad, stamp, sushi, frukt og god drikke. Helt fantastisk!

– Hva er ditt dårligste festivalminne?

– Mitt dårligste festivalminne var fra første året på Hovefestivalen. Det regnet jo som bare pokker det året og hypokonder-jeg innså at jeg måtte ta tidlig kveld første dagen for å ikke bli dødssyk av alle de våte klærne jeg hadde på meg. Regnet hadde gått gjennom alt jeg eide. Da gikk jeg glipp av Kaiser Chiefs, et band jeg hadde gledet meg dritlenge til å se. I ettertid – jeg skulle jo bare gått uten klær. Da hadde alt ordnet seg.

Petter Unstad, Kråkesølv:

kråkesølv_rund

– Vi skal spille på en festival som heter gitarkameratenes visefestival. Dét gleder jeg meg til. Ser for meg leirskole-feeling med alle ringrevene og stort fokus på kos og hygge i det som, visstnok, skal være veldig idylliske omgivelser!

– Beste festivalminne må være da vi spilte sist på B-scenen under Parkenfestivalen 2013. Sorry resten av Norge, men ingenting slår sensommer-natta her nord!

– Hva er ditt dårligste festivalminne?

– Jeg var festivaldeltager på den første Hovefestivalen. Verste regnværet i manns minne. Selv om vi holdt oss passe tørre i teltet, glemmer jeg aldri følelsen da jeg gikk for å ta meg en dusj i den gjørmete piss-stinkende garderoben like ved campen.

Razika:

razika_rund

– Vi jobber med ny plate så vi har ikke så mange festivaljobber i år, men vi gleder oss veldig til å spille på Tysnesfest i juli! Vi synes det er mye gøyere å spille på festivaler enn å være publikum.

– Slottsfjell og Øya i fjor var kjempegøy. Det var utrolig spesielt og spille for så mange folk og på så store scener!

– Vi har egentlig ikke så mange dårlige festivalminner. Men da vi spilte på sommerfesten på Giske for noen år siden gikk det ikke så bra. Det blåste helt sinnsykt, gitarene ble ustemt og vi var iskalde. Vi koste oss veldig både før og etter selve konserten da.

Proviant Audio – Mathias Stubø og Thomas Busch:

proviant_rund

– Hvilken festival gleder du deg til i sommer og hvorfor?

Mathias: – Hove blir bra. Thomas har hytte rett ved festivalen som vi henger i hvert år. Vi tenker dra ned et par dager før festivalen begynner og nyte livet.

Thomas: – Jeg gleder meg mest til Øya. For meg har de den desidert beste lineupen i år. Janelle Monae og Outkast blir høydepunktene.

– Hva er ditt beste festivalminne?

Thomas: – Slottsfjell i 2011 da vi tok over spoten til Jay Electronica. Kaos på baglerscenen.

Mathias: – Kastellnatt under Slottsfjell i 2010. Dj-sett hvor jeg gjorde en spontan livegreie med en trommis som heter doudou som jeg møtte samme dagen.

– Hva er ditt dårligste festivalminne?

Mathias: – Beste og verste er Working Class Hero-festivalen i Drammen i 2010. Vi var altfor unge, hadde fått altfor mange drikkebonger og hadde en halvtime på oss før det stengte. Det var vanvittig gøy i to timer og der stoppa det.

Thomas: – Det var litt komisk da en helt fremmed fyr «kræsja» på hytta vår på Hove i et døgn, spiste maten vår og lata som at han kjente oss. Det ble et lite sjokk da han hadde gått og vi fant ut at ingen kjente han. Etter dette blir han kun omtalt som Dr.Random.