Følger magefølelsen

UKAS URØRT: Oysang lot seg inspirere av skatemiljøet da han skrev låten “Shameless”, og lar kroppen bestemme når han lager musikk.

– Når jeg sitter og skal finne på noe nytt begynner jeg som regel med noen grep på gitaren og hyler i vei, helt til det kiler litt i tissen og høres bra ut. Det er ikke så mye logikk i det, men mer en følelse, sier Ukas Urørt , Oysang.

August Amundsen Ubeda (26) er mannen bak artistnavnet Oysang, og gjør alt fra å skrive låter til å produsere musikk på egenhånd. Gjennom musikken ønsker han å inspirere publikum til å bevege mer på hoftene.

– Jeg håper på å kunne røre noen, sånn psykisk og kanskje litt fysisk.

Urørt mener:

Musikken til Oysang er både frisk, fengende, minimalistisk og tidsriktig. Både ved at det er én fyr som gjør alt fra vokal til produksjon selv, men også i den sprudlende produksjonen med spor av både edm, pop og rnb. 


 

Begynte å synge

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt

Oysang er oppvokst i Tromsø, men etter videregående gikk turen først til L.A., deretter Stavanger hvor han brukte store deler av tiden på å surfe. For noen år siden flyttet han og faren til Gjøvik og åpnet en kaffebar som de drev sammen i ett år. Her har han blitt boende, men beholdt fokuset på musikken.

– Det var for to eller tre år siden at jeg bestemte meg for at jeg ville gjøre litt mer med musikken. Jeg ville ikke bare feste og lage beats lenger.

Oysang gjør alt fra låtskriving til produksjon selv. Synging var noe han begynte med for kort tid siden.

– For ett år siden prøvde jeg å finne folk som kunne synge for meg, jeg hadde ingen sjanse til å gjøre det selv. Men da jeg gjorde et forsøk på å synge selv, var det noen som sa at det ikke hørtes så dumt ut. Så da begynte jeg like greit å øve.

Da han skrev låten «Shameless», som han er Ukas Urørt med, hentet han inspirasjon fra kontrastene han opplevde mellom skatemiljøet og samfunnets idealer.

– Alle streber etter å vise sin gode side, med Volvo og en fin familie. Det er fint det, men jeg merket en stor kontrast i skatemiljøet. De som var med der var ikke redd for å si hva de egentlig mente, de var ikke redde for å vise sine dårlige sider. Jeg syntes det var så mye mer interessant da jeg fikk se de gode og «dårlige» sidene, og bestemte meg for å skrive en låt om det.

Les også forrige Ukas Urørt: Spytter kalde flammer

Drømmer om store konsertscener

– Det er magiske krefter i musikk. Jeg tror ikke vi hadde nådd månen hvis vi ikke hadde hatt musikk, sier Oysang.

Selv om han ikke begynte å lage musikk før han var 20 år, er han nå ofte å finne i studio og har et ønske om å kunne leve av musikken. Drømmen er å få spille på de store konsertscenene.

– Det hadde vært gøy med en egen konsert på en stor utsolgt arena. Det hadde også vært morsomt å spille på festivaler som Palmesus, Findings og Rakettnatt selvfølgelig.

Og inspirasjon henter han på Youtube.

– Akkurat nå er artisten Diplo legenden for meg, men jeg har enda ikke vært på konsert med han. Jeg har sett noen av liveshowene på Youtube, og det inspirerer.

Sjekk ut musikken Oysang blir inspirert av: