– Før vi startet en duo, hatet vi hverandre

Det har ikke alltid vært søt musikk mellom popduoen som utgjør youth. Bli kjent med Ukas Urørt!

Urørt mener:

Til tross for kun en drøy måned med samarbeid lyder youth som rutinerte ringrever. Vokal og produksjon er delikat svøpt sammen i et uttrykk som lyder imponerende internasjonalt.


Profil: youth på Urørt

Hvem er dere?

– Vi er Helene og Jim, som nettopp har begynt å skrive pop-musikk sammen. Før vi startet en duo, hatet vi hverandre, og begge syntes at den andre var ganske lame. Etter hvert som vi ble bedre kjent, forstod vi at vi egentlig utfyller hverandre ganske bra musikalsk.

Hva handler «All Night» om?

– Før vi klarte å skrive en eneste låt, hørte vi på tonnevis av musikk, for å kartlegge om det i det hele tatt fantes et snev av felles preferanser. Vi brukte kveld etter kveld på å innvie hverandre i hverandres musikalske univers. Låten «All Night» oppstod spontant, som den første låten vi forsøkte å skrive sammen, og både tekst og melodi var unnfanget på et lite kvarter.

Hva inspirerer dere?

Vi er veldig inspirerte av nåtidens pop-musikk, det er veldig mye spennende og nyskapende som skjer i dag, med tanke på sjanger- og produksjonsuttrykk. Det virker som at alt er lov i 2015, noe vi føler gir oss frihet til å gjøre akkurat hva vi vil.

Har dere noen andre favoritter på Urørt?

– Seff! Vi heier på Simen Mitlid, Oberst, Whales & This Lake og Sgrow.

Har dere en låt som har betydd mye for dere?

Phoebe Ryan og hennes singel «Mine». Vi synes hun er en killer artist, og «Mine» er en ganske viktig referanse for hva vi driver med om dagen.