Fra coverlåt til singelslipp

19-årige Sanna Bjerketvedt vant coverkonkurranse via EMI og Spotify. Nå er hennes første singel ’’Nær meg’’ klar til å deles.

Høsten 2012 arrangerte plateselskapet EMI en konkurranse i samarbeid med strømmetjenesten Spotify, hvor folket kunne bidra med egne coverlåter av den ferske norske artisten Frida Amundsen. Den beste innsendte versjonen av en av låtene fra hennes debutalbum September Blue ville bli gitt platekontrakt for en singel, som slippes på Spotify. Nå er vinnerbidraget klart – en norsk versjon av radiohiten »Closer», signert Bårdar-studenten Sanna Bjerketvedt (19).

– Jeg måtte finne en spesiell måte å gjøre det på, og det var for meg så enkelt som å oversette den til norsk, forteller Sanna.

Sanna er vant til å stå på scenen, bare i en annen setting. Musikk, dans og teater er noe hun holder mye på med, men å slippe singel, det er helt nytt.

– Det blir veldig spennende og gøy å slippe låta. Jeg ble jo helt sjokkert da jeg vant.

Hør Sanna – »Nær Meg» 

Samarbeidet med kjæresten

Allerede før EMI-konkurransen var Sanna svært imponert over Fridas album, og ikke minst åpningssporet »Closer».

– Det er en fengende og fantastisk fin poplåt, og da anledningen bød seg, var jeg ikke i tvil om at jeg ville lage mine egen versjon. Sammen med kjæresten min oversatte jeg låta til norsk og spilte inn en pianobasert versjon som ble bidraget mitt, forteller Sanna.

Sanna vant og gikk i studio med produsentene Magnus Clusen og Jesper Borgen, som utgjør Indigo Productions. Sammen har de frisket opp låta og gjort en fengende poplåt av låta som ble mest spilt på radio i 2011. En versjon som både Sanna og Frida synes ble veldig kul.

– Jeg synes den kler Sanna veldig godt, og jeg hørte allerede på demoen at det ligger en magi der, forklarer Frida.

Les også: Frida Amundsen smelter mandagshjerter

– Lite spesielt, helt til Sanna kom

Frida Amundsen satt selv i juryen for å velge vinnerbilaget. (Foto: Promo)
Frida Amundsen satt selv i juryen for å velge vinnerbilaget. (Foto: Promo)

I kampen med 200 andre ivrige deltakere, ble Sanna plukket ut av juryen som bestod av EMI, Spotify og Amundsen selv. Og det var ikke tvil om at Sanna var den verdige vinneren av singelslippet.

– Det var jo veldig spennende og moro at folket skulle covre mine låter, og »Closer» var den folk prøvde seg mest på, sier Frida.

En av grunnene til at hun valgte at hennes låter skulle bli brukt, var fordi det var en fin måte å få folk til å høre musikken hennes, i tillegg til å få spredt den.

– Jeg hørte godt over halvparten, og det var mye bra og noe spesielt. Etter de første 50 skjønte jeg at dette kom til å bli tøft. Jeg tror jeg er litt streng når det kommer til låtene mine, for selv om det var mye bra, var det lite spesielt. Allerede da jeg hørte Sannas versjon skjønte jeg at jeg ikke trengte å høre flere. Det var akkurat det vi lette etter, forteller hun.

Viktig med strømmingstjenester

Det er ikke uvanlig at folk våger seg ut på dypet for å covre andre sine låter. Men Sanna er ikke redd for å bli husket som jenta som covret låten til Frida Amundsen.

– Det er jo ikke noe negativt å bli husket for det, sier hun.

»Nær meg» er en låt som kun slippes på Spotify og når vi spør hva de synes om strømmetjenester er svaret klart ja.  Frida mener strømming er viktig for at artister skal få spredt musikken sin.

– Jeg synes det er stas med CDer, men kjøper det meste på nettet. Jeg mener strømming er viktig, fordi det er der folk oppdager musikken nå om dagen. Så uten ville nok artister mistet mye fans. Vi tjener kanskje ikke like godt på det, men i dag tjener man mest på spillejobber uansett.

– Nå håper jeg låta til Sanna tar helt av. Hun kan leve på dette så lenge hun vil, men jeg vet at hun har mye å komme med, avslutter Amundsen.

Frida Amundsen – »closer»