Sjonglerer studier og karriere:– Hvis man tør å trå feil, får man til mer

Rebecca Sophie Moe (26) har laget låter med internasjonale superstjerner, studert på Cambridge og jobbet som kreativ leder i gjenbruksappen Tise. Samtidig.

De siste månedene har tilværelsen blitt langt mer rolig.

– Det var ikke akkurat sånn jeg så for meg at det skulle bli, når jeg skulle fremføre de nye låtene live for første gang.

Rebecca Sophie Moe, som går under artistnavnet RebMoe, skulle egentlig spille sin første konsert på Parkteatret i Oslo 2. april. Sånn ble det ikke.

Vendte snuten sørover

Nylig fikk hun derimot en uventet booking, forteller hun i et intervju med P3sommer 9. juli

Sist uke forlot hun hjemstedet Asker, og satte kursen for den idylliske kystbyen Kragerø. Med seg på reisen tok hun en annen lokal artist: Rapperen Pasha fra Bærum.

– Da vi fikk en forespørsel om å spille på en fest på Kragerø, kunne vi jo ikke si nei.

Publikum viste seg å være rundt 50 barn i seksårsalderen, forteller hun til P3sommer og ler.

Roligere og romantisk

RebMoe-prosjektet startet i 2014, da Rebecca lagde noen låter sammen med en annen artist fra hjemstedet Asker, produsenten Coucheron.

Både som duo, og på egenhånd i årene som fulgte, laget hun partylåter med tydelige nikk til den franske elektronika-scenen på midten av 00-tallet.

Det var som om de hørte hjemme på Ed Banger Records, det Paris-baserte plateselskapet kjent for dansegulvhelter som Justice og Uffie. Tung bass, snakkesynging og franskaktig house-produksjon var Rebeccas kjennetegn.

Nå er hun imidlertid listet på P3 med singelen «Undercover Lover», der hun viser seg fra en helt ny side.

– Låten handler om en nyforelskelse, røper Rebecca.

Hun høres særdeles blid og hemmelighetsfull ut i andre enden av røret, men deler ingen flere detaljer til P3sommer.

På «Undercover Lover» er partystemningen dempet flere hakk, tonen er romantisk og den tøffe vokalstilen erstattet med søt synging.

Dette er ikke første gang i år at hun overrasker.

Våg å trå feil

I januar slapp nemlig Rebecca en singel sammen med to internasjonale giganter: Den italienske produsenten 7 Skies og den nederlandske trance-veteranen Tiësto.

Låten nådde fire millioner avspillinger på Spotify bare den første måneden.

– Jeg liker mange forskjellige sjangere, svarer hun når P3sommers journalister påpeker sjangervariasjonen.

– Min leveregel er: Hvis man tør å trå feil, får man til mer. Det viktigste for meg er å hele tiden bare jobbe med låter jeg synes er gøy.

Fra Frankrike til England

Og moro har hun det, ikke minst med Kragerø-reisefølget Pasha. For to år siden landet de to vennene en liten hit med den ikke spesielt seriøse låten «I Don’t Speak French». 

Muligens en vits på bekostning av Rebeccas egen frankofili, og etter sigende også en internspøk med de franske studentene hun gikk sammen med på Cambridge den gangen.

De siste årene har Rebecca nemlig ikke bare drevet med musikk. Hun har på samme tid også tatt en mastergrad i sosial innovasjon på det britiske prestisjeuniversitetet – og jobbet som kreativ leder i gjenbruksappen Tise.

Forventingspress og humor

– Cambridge var stress, men også gøy. På det universitetet er det rett og slett mye forventningspress, forteller Rebecca.

I masteroppgaven utforsket den miljøbevisste artisten hva som engasjerer unge folk på sosiale medier når det kommer til bærekraft. Hun forteller at tematikken gikk hånd i hånd med hva hun har jobbet med for Tise siden hun begynte der i 2017.

– Jeg kom i mål til slutt, men jeg levde i konstant frykt for å ikke skulle få det til. 

Det unge folk liker, er at kommunikasjonen føles ekte og jordnær, konkluderte Rebecca med. Og i sin jobb for appen gjør hun i grunnen det samme som i «I Don’t Speak French»-musikkvideoen: lager lavbudsjetts videoer med humor.

Færre baller i lufta

Nå er Rebecca endelig ferdig med utdanningen, på plass hjemme i Asker, og nyter å ha mer tid til musikerkarrieren og jobben i Tise.

Til P3sommer røper hun at det snart blir en samarbeidslåt med en av hennes idoler, Ed Banger-legenden Uffie.

– Hun er en kvinnelig rapper, og kul!

– Nå som jeg har tiden til det, skulle jo egentlig 2020 være mitt live-år. Det gikk jo ikke så bra, ler hun.

Men barnefest på Kragerø er definitivt bedre enn ingenting.