Frank Ocean til Hove

En av verdens største popstjerner kommer til Tromøya i sommer.

Frank Ocean avbildet på årets Grammy-utdeling. (Foto: NTB Scanpix, Reuters, Mario Anzuoni)
Frank Ocean avbildet på årets Grammy-utdeling. (Foto: NTB Scanpix, Reuters, Mario Anzuoni)

Torsdag 4. juli spiller popkometen Frank Ocean (25) på Hovefestivalen.

Christopher Breaux, som er hans ekte navn, opptrådde også på fjorårets Øyafestival. Men etter kun fire låter forlot artisten scenen – uten å komme tilbake igjen.

– En perfekt festivalartist

– Dette er en booking vi har jobbet hardt med å få til og en artist vi har ønsket oss i flere år. Frank Ocean er en banebrytende kunstner med svært bredt nedslagsfelt, så på mange måter er han en perfekt festivalartist. Ekstra gøy er det at dette er en av få eksklusive festivaljobber han gjør i sommer, og blant de første større jobbene han gjør i Europa, sier Toffen Gunnufsen, bookingansvarlig i Hovefestivalen, i en pressemelding.

Les flere saker om Frank Ocean her

I februar vant Ocean to Grammy-priser – en av dem i kategorien beste kontemporære urban-album – for debutalbumet Channel Orange. Frank Ocean har også bidratt på den Grammy-vinnende låta «No Church in The Wild» med Jay-Z og Kanye West.

Topper kritikerlister

Channel Orange ble kåret til 2012s beste utgivelse av de av oss som jobber med musikk i P3. Året før toppet han også albumlisten med miksteipen Nostalgia, Ultra – både av våre lesere og redaksjonen.

Hør Channel Orange i Spotify!

Den 25 år gamle r&b-visjonæren fikk sitt store gjennombrudd med sistnevnte utgivelse, som ble lagt ut til gratis nedlastning. Ocean, som sto frem som bifil i fjor sommer, har i tillegg skrevet låter for blant annet norgesaktuelle Justin Bieber, Beyoncé og John Legend.

Se et utvalg Frank Ocean-videoer:

«Pyramids»

«Novacane»

«Swim Good»