Frank Ocean: «Yea, I quit»

En kort melding på Tumblr og Facebook opprører fansen. Kommer Frank Ocean til å gi seg?

I august knuste Frank Ocean forventningene til majoriteten av publikum på Øya-festivalen: årets mest imøtesette konsert ble avbrutt etter fire låter, fordi r&b-stjerneskuddet angivelig fikk problemer med stemmen.

Les: Ocean avbrøt Øya-konsert. 

Nå uroer 25-åringen nok en gang fansen. For fem timer skrev han nemlig «Yea, I quit» – og ingenting mer – på Tumblr-siden sin. Den korte beskjeden har generert over 1200 kommentarer så langt. Folk oppfordrer han til å ikke gi seg, poster spørsmålstegn og frustrerte meldinger med mange utropstegn. 

Brev om savn

16. oktober postet Ocean en link til en wikipedia-artikkel om «innbilt overlegenhet» – en kognitiv tilstand hvor man overestimerer sine gode kvaliteter og talent, og ser bort fra sine dårligere sider.

Samme dag publiserte han et brev hvor han skriver om hvor intenst dette året har vært; med reising over hele verden, at hunden hans savner han, og at folk sier at det viktigste i forhold er å ikke dra sin vei. Han skriver rett ut at han har kommet inn i en passiv tilstand, og at det er vanskelig å ta inn over seg alt som har skjedd i livet hans de siste årene. 

Les hele brevet her. 

Store nyheter

Bare fem dager i forveien, 11. oktober, skrev han «Å droppe musikkbransjen er det nye sort». 

Selv om dagens melding er den mest direkte, er den altså ikke den eneste indikasjonen på at Ocean ikke har det spesielt om dagen, og at noe er på gang.

Frank Ocean er kjent for å dele store nyheter på Tumblr-siden sin. I juli sto han fram som bifil ved å poste en tekst om sin første kjærlighet – en gutt – på bloggen. 

Les: Frank Ocean står fram som bifil

Ocean har gjennom miksteipen Nostalgia, Ultra fra i fjor og årets album Channel Orange fått status som en av vår tids viktigste  r&b-artister. Han er i tillegg medlem av rapkollektivet OFWGKTA. 

Anmeldelse: Nostalgia, Ultra (6/6)

Anmeldelse: Channel Orange (5/6)