Freddie Mercury gjenoppstår

… i hologramform. Snart kan du opptre med dine musikkhelter på scenen i London.

Jimi Hendrix avbildet på Woodstock 1969. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Henry Diltz)
Jimi Hendrix avbildet på Woodstock 1969. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Henry Diltz)

Et nytt museum i London, Music Hall of Fame, planlegger å tilby besøkende sjansen til å jamme på scenen med gamle helter. Kuratorene ved museumet sier at gjestene vil nyte en «4D»-opplevelse.

Spill med digitalt reinkarnerte legender

Dermed kan musikkfans, på en særegen måte, skru tilbake tiden for å møte sine idoler. Music Hall of Fame skal etter sigende gi gjestene blant annet muligheten til å stå på scenekanten med gitarvirtuosen Jimi Hendrix på Woodstock eller synge en duet med Freddie Mercury, frontmannen i rockebandet Queen.

Les: Vil ha Bob Marley på scenen | Les flere saker om Freddie Mercury | Les flere saker om Jimi Hendrix

I praksis skal fansen spille på instrumenter eller synge mens et høyoppløselig videobilde av en musikklegende er digitalt reinkarnert ved siden.

Skapte oppsikt i California

– Du vil bli transportert til et spesifikt tidspunkt med artister som ikke lenger lever og du kan spille sammen med et hologram, sier Lee Bennett, personen bak prosjektet. Han legger til:

– Jeg var på Coachella og så Tupac på scenen. Det blåste folk av banen.

Det er den samme hologram-teknologien som blåste liv inn i gangstarapperen Tupac Shakur, som ble drept i 1996, på fjorårets musikkfestival Coachella.

Da sto raplegenden Tupac på scenen med Snoop Dogg, Eminem og Dr. Dre og fremførte låtene «Come With Me», «Hail Mary» og «Gangsta Party».

Se klipp fra hologram-Tupac på Coachella: