Frisk sensommerhit

– Vi må innrømme at det å bli Ukas Urørt henger veldig høyt for oss, forteller gutta i Brighton.

– Tekstene tar utgangspunkt i fiktive, “historiske” situasjoner – ofte sett gjennom øynene til èn enkelt person. Liker du band som The Killers og Kent er vi absolutt verdt å sjekke ut.

Vokalist Tom Strømø (21), gitarist Fredrik Skogland (20), trommis Stian Simonsen (21), bassist Øyvind Sørensen (21) og Magne Sortland (20)  på synth utgjør Brighton.

Urørt mener:

Er det lyden av en kystby i East Sussex vi hører? Er det svensk powerpop?? Nei, det er norske Brighton! St. James Society er en mektig og lekker sensommerhit.

Mer om: Brighton på Urørt

Det er vokalist Tom som skriver låtene og han forteller at teksten blant annet er inspirert av den selvbiografiske Confessions of an English Opium-Eater av Thomas De Quincey.

– St. James Society var et filantropisk samfunn som forsøkte å kurere folks avhengighet av opium ved å gi dem heroin tidlig på 1900-tallet. Dette vil neppe stå igjen som et sjakktrekk på Magnus Carlsen-nivå , men det er et ganske interessant utgangspunkt for en tekst.

– Det tok av en eller annen grunn utrolig lang tid å bygge akkurat denne låten, og vi er faktisk ikke sikre på om den er ferdig utvokst ennå. Versmelodien har vi ruget på i flere år.

Musikk har hele gjengen drevet med siden vi fikk noenlunde kontroll over hendene. 
- Musikk har vi drevet med siden vi fikk noenlunde kontroll over hendene.

Tidlig start

Flere av bandmedlemmene har spilt sammen siden de var tolv år, men gjengen slik den fremstår idag begynte da de gikk på videregående i Haugesund. De kalte seg først for Hyde Midnight, men etter at de flyttet til Bergen for å studere bestemte de seg for å bytte navn.

– Vi ville kalle oss noe som var kort, lett å huske og som kunne være en fin ramme for retningen tekstene gikk i. Vi liker Brighton!

– Mye bra musikk på Urørt

HypertextPony the PirateChris HolmSiNMegaphonic Thrift og Razika stikker seg frem som bandets favoritter på Urørt.

– Vi må innrømme at det å bli Ukas Urørt henger veldig høyt for oss. Det er utrolig digg å få respons på det vi bruker så mye tid på – og forhåpentligvis en pekepinn på at vi gjør noe riktig.

Opplever mye rart

Flere merkelige ting skjer med bandet stadig vekk. De nevner episoder fra en gang de fikk mail fra en frustrert tenåringsjente som mente de hadde alt for mange bilder av seg selv på MySpace.

– Andre rare opplevelser var da naboen krøp inn en branndør på rommet til Fredrik og ba oss skru ned musikken.  Eller da ei 50 år gammel dame med militærklipp viste oss sin grønne, tatoverte skorpion etter en konsert på vestlandet. Den het Ragnar, og omkranset høyre brystvorte. Alt dette foran sin egen datter i 20-årene.

Planer fremover?

– Vi har brukt sommeren på å lage låter, og er endelig klare til å spille for fullt. Vi vil gjøre så mange konserter som mulig, og håper det å bli Ukas Urørt kan gjøre den biten litt lettere. I tillegg har vi lyst til å få satt sammen en utrolig bra EP som vi kan kaste i alle retninger. Så får vi se om noen tar imot den.

– En siste appell til folket?

– Join gruppa vår på Facebook, sånn at vi kan holde kontakten! Der finner man sladderet, bildene, kjolene, festene og ikke minst musikken.

Hør intervju med Brighton i Urørt på P3, onsdag mellom klokka 21 og 23.