– Fuck you!

Liam Gallagher med klar beskjed til Oasis-fansen.

Liam Gallagher på scenen i 2011. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Sebastien Bozon)
Liam Gallagher på scenen i 2011. (Foto: NTB Scanpix, AFP, Sebastien Bozon)

Det er tydeligvis ikke en enkel jobb å overbevise Oasis-fansen om å like Beady Eye. Gruppen, som ble etablert av vokalist Liam Gallagher (40) i etterkant av bruddet til det verdenskjente britpop-bandet, har slitt med å omvende tilhengerne.

Gallagher slang nylig med leppa til Daft Punk og mener at han kunne skrevet “Get Lucky”, sommerens store hitlåt, på én time.

Les flere saker om Daft Punk her

– Ikke en hobby

Den klare beskjeden til Oasis-fansen er ikke til å misforstå.

– Vi har laget et kjempebra rockealbum, sier han og henviser til Beady Eyes’ første plate, Different Gear, Still Speeding.

– Men noen ganger føler jeg at det er som mange boikotter Beady Eye, av en eller annen idiotisk grunn. “Vi boikotter den greia der uansett hva de gjør, fordi det er ikke Oasis”, og så videre. Vel – fuck you! Vi har kanskje eksperimentert, men hva mer vil du ha? sier Gallagher i et intervju med The Quietus.

I intervjuet trekker den frittalende frontmannen, som er seks år yngre enn eks-bandmedlem og broren Noel, frem at han har lagt mer flid i Beady Eye enn det han har gjort med meget suksessrike Oasis. Moderbandet har solgt over 70 millioner album på verdensbasis og blir anerkjent som et av de sterkeste musikalske bidragene fra Storbritannia.

– Det er sikkert og visst at Beady Eye ikke er en hobby. Jeg jobber mye mer med bandet enn jeg noensinne gjorde med Oasis, sier han bastant.

Han har også en forklaring på hvorfor den nye gruppen hans spiller Oasis-sanger på konserter etter å ha først sagt at de ikke skulle gjøre det. – Jeg har fucking sunget dem. Jeg lagde de låtene. Jeg skrev dem ikke, men de er en del av livet mitt. Jeg løftet sangene og jeg har rett til å synge dem, sier Gallagher.

Slipper nytt album

Beady Eye slipper straks oppfølgeralbumet BE. 10. juni er slippdatoen og utgivelsen er produsert av TV On The Radio-mannen Dave Sitek. Han har tidligere jobbet med band som Yeah Yeah Yeahs og Foals.

Liam Gallagher er overbevist at album er bra: – Det er mye magisk på dette albumet – noe som ikke var tilfellet på Different Gear, Still Speeding.

Se musikkvideoen til Oasis’ “Wonderwall” og Beady Eyes’ “Second Bite of The Apple”: