Ga ut sin første låt etter tre år

Are You Having Fun Yet har tatt seg god tid til å utvikle sitt uttrykk. Nå er de Ukas Urørt.

Promoter musikken din på Urørt
Promoter musikken din på Urørt
Are You Having Fun Yet fant sammen etter at Ingvild Nærum (vokal og trommer) kom hjem fra England med et nytt bekjentskap, Peter Hiley (vokal og gitar) . De to hadde allerede begynt å skrive låter sammen da Daniel Eriksen (bass) ble med på laget. Daniel Eriksen og Ingvild Nærum kommer begge fra Kristiansand og har kjent hverandre lenge, og Peter Hiley er oppvokst i Leeds. Da alle tre var samlet i Oslo, tok det ikke lang tid før poptrioen fikk seg øvingslokale.

– Da Ingvild og Peter flytta tilbake hadde vi et par øvinger alle tre, og bestemte oss for å leie et øvingslokale og fortsette sammen som en anglo-nordisk poptrio, forteller bandet.

– Vi jobbet med låter i tre år før vi ga ut noe. Vi ville bruke tid på å finne ut hvordan vi skulle høres ut. I tillegg måtte Ingvild lære seg å spille trommer.

Peter Hiley lærer Ingvild Nærum en ny trommebeat. Foto: Privat
Peter Hiley lærer Ingvild Nærum en ny trommebeat. Foto: Privat

– Jeg har alltid hatt lyst til å spille trommer, men det har vært umulig å finne et sted å ha trommesett fordi jeg har bodd i gamle bygårder med lite isolasjon. Men da bandet ble dannet, fikk jeg muligheten til å lære meg det, sier Ingvild.

Are You Having Fun Yet forteller at de har litt forskjellig musikksmak innad i bandet, men når de skal beskrive sin egen musikk, er de samstemte.

– Vi spiller sørlandsk britpop; som Blur med jantelov. Som sørlands-folk har man vel egentlig internalisert janteloven uansett hvor mye man prøver å bryte seg unna den.

Urørt mener:

Låten “Are You Having Fun Yet?” er et friskt pust med fengende melodilinjer og et refreng det er vanskelig å ikke synge med på. Poptrioen leverer en låt med et energisk driv og herlige referanser til engelsk indiepop. Dette er den perfekte låten å sette på i vårsola!

 

Anti-julelåt

– “Are You Having Fun Yet?” ble skrevet før vi bestemte oss for at vi skulle hete akkurat det. Den handler i utgangspunktet om å ikke klare å se en god situasjon når man er i den, men det ligger flere lag av misantropi i låten. Vi må innrømme at vi er litt emo. Bittelitt.

“Are You Having Fun Yet?” var den første låten Ingvild og Peter skrev sammen, og Peter forteller videre at den hadde sitt utspring fra en personlig erfaring.

– Da vi skrev den var det et gammelt dårlig forhold som begynte å påvirke et nytt forhold. Så den handler på mange måter om at du feirer begynnelsen av et nytt forhold ved å tenke på slutten. Noe som er litt dumt.

– Men det er et fint utgangspunkt for en låt, legger Daniel til.

Låten ble glemt litt bort, men tatt fram igjen da bandet fant sammen i Oslo.

– Det var først da Ingvild så potensial i den som en anti-julelåt at vi bestemte oss for å lage en litt kjappere versjon; derav juleklokkene som fremdeles ligger skjult i intro og outro.

Razika-gitarist Maria Råkil lot seg imponere av Are You Having Fun Yet sin låt “Are You Having Fun Yet?”:

Razika-gitarist Maria Råkil liker Ukas Urørt Are You Having Fun Yet Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Razika-gitarist Maria Råkil liker Ukas Urørt Are You Having Fun Yet Foto: Tom Øverlie, NRK P3

– Min store svakhet er melodiøs pop med tydelige referanser til 60-tallet, så denne låten er spot on. Gleder meg til å følge dette bandet videre!

 

Are you Having Fun Yet synes det er kjempegøy at Maria Råkil liker låten deres og har selv vært på Razika-konsert.
– Kult, vi liker Razika! Vi så Razika på Kunstnernes Hus for noen år siden, de er kjempeflinke.

 
Bli bedre kjent med Ukas Urørt gjennom bandet sin sitcom.

 

– Sette noe helt vanlig på spissen

Det er Peter og Ingvild som skriver låtene, og Peter sin låtmotivasjon er å skrive låter det ikke er flaut å spille for folk.

– Det begynner ofte hos Peter, så bruker han resten av bandet til å jamme ut en demo. Peter spiller den inn, ofte i en haug forskjellige versjoner, til han blir presset av Daniel til å velge en versjon.

Ingvild står oftest for teksten, og liker å utfordre språket.

– Jeg er ikke så opptatt av å høre på teksten når jeg hører på musikk, men jeg er opptatt av å skrive gode tekster selv. Jeg synes det er litt gøy å utfordre vanlige sammensettinger av ord, bare sette noe helt vanlig på spissen.

Selv om bandet ikke har forhåpninger om å tjene penger på musikken, har de et mål om å ha det gøy og ikke gå i minus. Daniel drømmer om å spille på Øyafestivalen.

– Første gangen vi spiller på Øya må det være lørdag klokken to. Det er den tiden som er reservert til norske artister som har spilt i 20 år, det kunne jeg tenke meg.

Are You Having Fun Yet kan du se på Parkteatert 7. mai og for tiden jobber de med debutalbumet sitt.

– Målet er å slippe det på bursdagen til Peter, 19. juni.

Vi gjør oppmerksom på at Daniel Eriksen er ansatt i NRK.

Sjekk ut bandets spilleliste: Heavy Hitters from Are You Having Fun Yet: