Gladtriste Guns

Gunhild Jarwson Tekle (24) har kun gitt ut én sang som elektropopprosjektet Guns, men den elsker vi såpass høyt at den er første Ukas Urørt denne høsten!

Urørt mener:

«Ricochet» er lyden av et Kodachrome-fotografi fra alle sensommere du har opplevd. Fengende, sløret og en smule melankolsk er Guns en av våre nye favoritter på Urørt.

Profil: Guns på Urørt

Når og hvordan startet du å lage musikk?

Da jeg flyttet til København gikk jeg på en sånn altmulig-folkehøyskole inni byen, og der var en av fagene sangskriving. Så våget jeg meg på det da, og så ballet det bare på seg.

Hvordan ble «Ricochet» til?

– Det er en av en bunke sanger jeg skrev i full fart for å innspille demoer i Berlin med en dansk artist som heter Michael Møller (vokalist i moi Caprice, red.anm.). Så skrev jeg den ferdig i Berlin sammen med Michael. Teksten er bare skrevet intuitivt så jeg vet egentlig ikke helt hva den konkret handler om, men nok kampen mellom håp og håpløshet og det å være overveldet av at tiden bare går og går.

Hvem inspireres du av?

– Jeg er jo helt sikkert ufrivillig inspirert av alle mulige fra Spice Girls til Lou Reed, men for meg er ikke inspirasjon helt bevisst. Blir ikke inspirert av en bestemt stil tror jeg, men av melodier. Når man hører noe som gjør at man får litt sug i magen og liksom letter litt, blir jeg inspirert til å lage musikk på grunn av den følelsen, men ikke nødvendigvis noe som ligner. For eksempel har jeg hørt mye på det siste Tame Impala-albumet, det er så mye fin, tilfredstillende og leken sangskriving der.
 

 

Har du noen guilty pleasures?

– «Loving You Girl» av Opus X, det refrenget er helt fantastisk, synes jeg. Men den er litt flau da.