Gravitasjonsmusikk

Ukas Urørt er Wauwatosa, en elektronisk duo med utradisjonelle arbeidsmetoder.

Urørt mener:

Støyete hiphopbeats klamrer seg til smektende vokal i et elektronikaprosjekt vi setter høyt. «Losing» er en låt man graviteres mot.

Profil: Wauwatosa på Urørt

Hvem er dere?

Sigurd Ytre-Arne, 27, samplere, trommer, synth, bass
Natalie Sandtorv, 26, vokal, elektronikk

Hvordan begynte dere å lage musikk?

– Vi møttes på Bråkesund, en liten festival i Ålesund i 2011. Vi likte hverandres musikk og ble enige om at vi måtte lage noe sammen. En god stund seinere, lagde jeg en låt som jeg sendte til Natalie, og som hun spilte inn vokal på.

Hva er historien bak låta Losing?

– Losing handler om å være i et personlig sort hull, og føler seg helt tom. Den handler om en person som står fast, og mangler grunn til å stå opp om morningen.

Hvordan går dere frem når dere lager musikken?

Utgangspunktet til de fleste låtene er flere lag med synth eller annen lyd på en loop-pedal, kutta opp med en gammel sampler. Natalie lager vokal, også setter vi det sammen. Vi jobber begge med improvisert musikk ved siden av, og i Wauwatosa blir improvisasjoner og skisser remikset og satt sammen til poplåter.

Hvem inspireres dere av?

Sigurd: James Blake, fordi han klarer å lage interessante låter ved å repetere en eneste vokalfrase, og på grunn av hans organiske måte å spille elektronisk musikk live på. Burial; mørk, trist og vakker klubbmusikk fra et eget univers, der man ikke vet helt hvor lydene kommer fra.

Natalie: Jeg er inspirert av ganske mye forskjellig musikk, fra avant garde til indiepop. Men når det kommer til Wauwatosa tror jeg kanskje Little Dragon har vært en inspirasjon. Digger låtene, og synes de har nydelige lydbilde, og de har fantastisk bra produksjon.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=6p6PcFFUm5I&w=750&h=420]