– Gruer meg til å utrope en vinner

Programlederduoen Live Nelvik og Eirik Havelin garanterer en helsikes fest under Urørtfinalen 1. mars.

Det er mindre enn to uker igjen til årets vakreste eventyr braker løs. 1. mars skal Pom Poko, Dårlig Vane, Emma Jensen eller Lüt stikke av med tittelen Årets Urørt, og det hele kan oppleves gratis i Kulturkirken Jakob i Oslo – eller direkte på NRK P3.

I dag er det klart hvem som skal lede publikum nedover kirkegulvet under showet: Urørts egen programleder Eirik Havelin får selskap av P3-profil Live Nelvik når Urørtfinalen sparker i gang årets by:Larm.

Bli bedre kjent med Urørtfinalistene her!

Arrangementet er gratis og åpent for alle over 18 år. For mer info om hvordan du skaffer deg billetter, klikk her.

Truer med å droppe kjolen

Live har tidligere ledet både VG-lista Topp 20-showet og senest P3 Gull, men dette blir hennes debut som programleder for Urørtfinalen. Hun tror det blir en liten overgang fra P3 Gull til Urørt.

– Det er vel at min medprogramleiar plutselig er medprogramleder, og at det føles som det står enda mer på spill for de som er med. I tillegg bytter jeg muligens ut kjole med bukse, men det er kjedelige detaljer dere ikke trenger å vite om. Det som er helt likt er at det blir et helsikes show, sier hun og lover én ting til i samme slengen:

– Urørtfinalen skal gjøre det samme som hvert år, nemlig å vise fram Norges nye superstjerner. Bare setningen gir meg gåsehud.

– Beundringsverdig innsats

Nytt av året er at finalistene har måttet bruke oppkjøringen på å vise seg fram for verden, med ukentlige oppgaver som spiller inn når juryen skal felle sin helhetlige dom under finalen. Eirik har latt seg imponere av hva artistene har fått til så langt.

– Det har fungert ypperlig! Det er enkelt å forholde seg til fire artister, og når man følger dem over så lang tid, blir man veldig godt kjent med dem. Det har også vært veldig opp til artistene selv hvordan de ønsker å løse oppgavene, noe vi ser i veldig varierte løsninger. Jeg har både ledd og humret masse!

Live stemmer i:

Årets oppkjøring er knall underholdning for oss andre, men beintøft for deltagerne, og det er beundringsverdig hvilken innlevelse og innsats de legger ned. Det er deilig å se at den unge iveren lever, til tross for at man selv har blitt gammel og lat.

Følg finalistene på deres reise mot finalen! 

– Har blitt en sånn rettferdig type

Duoen er imidlertid delt i synet på hvordan det blir å utrope Årets Urørt i løpet av finalekvelden.

– Det blir også stas å få røpe vinneren, og få feiret finalistene i etterkant. Jeg er veldig sikker på at det blir tungt å våkne dagen etter, sier Eirik til P3 Musikk.

Live er ikke enig.

– Jeg har dessverre blitt en sånn rettferdig type som vil at alle skal vinne etter at jeg ble mor, så jeg gruer meg mest til å utrope en vinner. Blir så innmari trist på de andres vegne.

Stem på din favorittartist her!