Hærverk på Beatles-peniser

Kunstverket skulle skaffe penger til barnehjem, men ble ødelagt av klåfingrede museumsgjester.

Å lage et kunstverk av penisene til Ringo, George, John og Paul er kanskje ikke den mest åpenbare måten å skaffe penger til et barnehjem på. Britiske Jonathan Gent gjorde det allikevel, på grunn av sin livslange fascinasjon for å tegne «varulver, pupper og peniser», som han forteller i dette intervjuet. 

Kunstverket, som var laget av tykk oljemaling på kanvas, ble hengt opp på Museum of Liverpool, og skulle auksjoneres bort til inntekt for et barnehjem. Koblingen barnehjem/peniskunst kan man si mye om, men siden det meste som har med The Beatles å gjøre genererer mye penger, hadde barnehjemmet sikkert kommet godt ut av det – hadde det bare ikke vært for at de tjukke lagene med oljemalingen ikke var helt tørre da verket ble hengt opp.

The Beatles’ peniser, tolket av Jonathan Gent. Øverst fra venstre: Paul, George. Nederst f. v: Ringo, John. (Foto: LiverpoolLove.org)

Kort tid etter at verket ble hengt opp, ble malingen nemlig presset nedover og smusset utover av nysgjerrige fingre. Kanskje ikke så rart, i og med at kunstneren selv omtalte verket og The Beatles på denne måten.

– The Beatles er allment interessante, men urørlige – det er det jeg synes er mest interessant ved dem. Ideen om å ha penisene deres på et lerret handler om å komme nær idolene sine.

Nå er det usikkert om det pirrende verket kan auksjoneres bort som planlagt.

Se opphavsmann Jonathan Gent snakke om kunstverket:

Jonny Gent – ‘Beatles in America’ for Liverpool Love from Liverpool Love on Vimeo.