Han leder Norges største musikkprogram

– Programmet vil bli en musikkmastodont, sier Ruben Gran om det nyetablerte programmet.

Du har garantert sett han, hørt han og tenkt «gud, så koselig». Mannen og stemmen bak Lydverket, som gjennom flere år har servert deg liveopptredener, intervjuer og vært et samlingspunkt i radioen din, skal fortsette å gi deg de beste musikalske opplevelsene, men fra og med mandag i en ny drakt.

Lydverket tas av lufta, men et nytt program fødes. Programmet skal hete Ruben og da er det kanskje ikke overraskende at det er P3s Ruben Gran som skal lede det hele, men denne gang med triplet sendetid.

– Programmet vil bli en musikkmastodont hvor du aldri vet helt hvilken musikk du kommer til å høre, men i hvert program vil du høre noe nytt du digger. Det vil bli et program hvor du møter både de veletablerte artistene, men også bandet som snart blir et av de viktige, forteller han til P3.no.

rundruben

Navn: Ruben Gran
Alder: 37
Født: Ja
Hobby: Musikk, birøkt og bøker
Favorittkonsert: Converge, Rockefeller, 2012
Gleder deg til i 2014: Være i gang med det nye programmet
Drømmeintervju: Robyn og Neneh Cherry samtidig

Livespilling og koseprat

Hver uke skal Ruben gi deg 12-timers sending med tre hele timer mandag til torsdag fra klokken 19.00 til 22.00. Han skal lage liv i radioen og i studio, og beskriver en typisk sending som: Livlig, frodig, variert og vellydende.

Hva kan lytterne forvente seg?

– I tillegg til alle musikalske gjester og den beste nye musikken, kan lytterne forvente seg innblikk i hva som skjer på musikkfronten også i utlandet, debatter, anmeldelser, knall konkurranser, låt-stafetter og premierer på ny musikk.

Og for deg som lurer: det vil helt klart bli gjester, livespilling og koseprat i studio.

– Ja, i hopetall! Hver uke kommer det aktuelle gjester i studio, for å prate både musikk, alvor og lettbeint, i form av både korte spalter til utfyllende prat med hedersgjester. De fleste av dem vil selvsagt spille live i studioet vårt. Og apropos livemusikk, så vil man hver uke også høre en kanonkonsert fra en scene i Norge eller annet sted i verden.

Flere endringer på flata

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, sier seg enig med programleder Ruben Gran, og mener programmet vil dekke og servere alt det siste fra musikkverdenen.

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge. (Foto: Kim Erlandsen)
Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge. (Foto: Kim Erlandsen)

– Med Ruben tre timer hver kveld, får vi anledning til å vise unge i Norge alle de andre låtene som ikke havner på P3s spillelister hver uke. De andre gode låtene fra artistene du digger. Det er Norges største musikkprogram på radio. Intet mindre.

Det er ikke bare Ruben som vil prege P3s nye sendeskjema, du vil også høre mye nytt – og noen kjenninger. Borch Bugge forteller at blant annet Urørt vil doble sendetida, der de med andre ord skal satse hardere på ny norsk, uetablert musikk.

Musikkprodusent Marie Komissar vil pryde sendetiden torsdag kveld med heit r&b og ny klubbmusikk, mens Wolfgang Wee vil gi lytterne et dampende DJ-vorspiel. Men noen av godbitene lytterne er vant til å høre på kveldstid vil fortsatt være i rotasjon.

– Tommy Tee og National Rap Show gyver løs med joviale hiphop-bangers. DJ Friendly vil levere myk chill til folk som jobber tidlig eller er på nachspiel i helgen. DJ Friendly får også plass med et klubbset hver lørdag kveld. Pyro og DJ Christine er veletablerte, og fortsetter der alle lytterne elsker å ha det.

Lytterne skal få bidra

Gran forteller at Ruben er et sjangerløst program som vil domineres av den beste nye musikken, men også musikk som både lytterne og gjestene er fan av. I tillegg vil han gi lytterne spesialsendinger fra storstua.

– Vi vet at det er utallige lyttere som har snøring på ny og fet musikk, og de skal også få mulighet til å bidra til at den musikken blir spilt hos oss, sier han og fortsetter:

– I dette programmet spiller vi mye av den musikken som ikke får plass i rotasjonen til P3 på dagtid, som albumspor og låter med artister du ikke vet ennå at du elsker. Det er altså vi i redaksjonen som velger ut musikken vi spiller, men med bidrag fra både gjester og lyttere.

Etter å ha jobbet i P3 og Lydverket siden 2007, er det en ting han er klar for å gleder seg til i 2014 – nemlig gi deg det beste musikkprogrammet på kveldstid. Hvordan han skal klare det er enkelt:

– Ved å jobbe med en oppdatert, oppvakt og mangfoldig redaksjon. Og, ikke minst, ved å være meg selv 110 prosent.

Få med deg premiere på Ruben mandag 20. januar klokken 19.00 på P3.