Har Deadmau5 stjålet fra Disney?

– Disney tror du vil bli forvirret av en etablert elektronikamusiker med en tegneseriemus. Det er hvor dumme de tror du er.

Den kanadiske elektronika-produsenten Joel Zimmerman, bedre kjent som Deadmau5, har gjort stor suksess med blant annet låter som «Strobe», «Ghosts ‘n’ Stuff» og «The Veldt» i baklomma.

De siste årene har han gjort seg veldig bemerket, enten det er med sine iøynefallende liveshow, hemningsløse musikk eller for å være svært frittalende.

Nå får han igjen oppmerksomhet, men denne gangen i en krangel med Disney.

Hvorfor nå?

Ifølge The Guardian skal krangelen handle om hvorvidt hans berømte musehodeplagg er for lik logoen til Dinsey – den kjente Mickey Mouse. Deadmau5 har holdt det gående i over ti år, men har ifølge nettsiden ikke hørt noe om etterligningen før nå.

I en uttalelse fra Deadmau5s advokat, Dina LaPolt, er Zimmermans logo allerede et registrert varemerke i 30 land, blant annet Storbritannia, Irland og Tyskland, men ikke USA.

– Mau5head (Deadmau5s musehodeplagg) og andre varemerker fra han har blitt brukt i USA og rundt om i verden i nesten et tiår. Derfor lurer vi på hvorfor Disney først kommer med dette nå.

mickeymouse

Les også: Deadmau5 med ny musikktjeneste

Deadmau5 på sin side tok til Twitter for å lette på trykket og skrev blant annet:

«Disney tror du vil bli forvirret av en etablert elektronikamusiker med en tegneseriemus. Det er hvor dumme de tror du er.».

Deadmau5 feat. Rob Swire – «Ghosts ‘N’ Stuff»: