Harmonier fra hagen

Søtladen flersang og vakre melodier står i fokus for bergensduoen HAGE, som er Ukas Urørt denne uken.

Vilde Hartveit Kolltveit (18) og Veronika Heilund (18) lager flerstemt, sjarmerende indiepop med stort hitpotensiale.

Urørt mener:

Viltvoksende harmonier fra HAGE, som med “The Taste” er klare til å erobre sommeren med sin uimotståelige blanding av naivitet og alvor.

Profil: HAGE på Urørt

Når og hvordan startet dere å lage musikk?

– Vi har begge drevet med musikk og sang egentlig så lenge vi kan huske, men vi møttes da vi begynte på videregående høsten 2012. Siden da har vi spilt sammen med band ved forskjellige anledninger, og for omtrent et halvt år siden begynte vi å lage låter sammen og spille som en duo.

Hva gjør dere til vanlig?

– Vi går siste året på musikklinjen ved Langhaugen Videregående skole. I tillegg gjør vi jo som alle andre ungdommer: henger med venner, går på kino, går på tur i parken, fester, går på konserter og tar buss for tog.

Hva handler “The Taste” om?

– Låten handler om sommeren og de gode tingene den fører med seg, og om savnet som kommer etter. Det er ok å være bitter over å savne noen, og det savnet kan også være noe fint.

Hvordan ser drømmegigen ut?

– På en stor og fin utescene i strålende solskinn med masse folk, ballonger, god stemning og gratis vin til alle!

Nevn en låt som har inspirert dere?

Of Montreal – “Wraith Pinned To The Mist And Other Things”. Det var først da vi innså at vi kunne lage låter med kule basslinjer og perkusjon uten å ha med verken bassist eller trommis. Så da kjøpte vi rytmeegg.