Hedrer bestekompisen i ny låt

Da Benjamin døde ble det stille i studio. Nå synger Sebastian Zalo om savnet.

Det skulle være dem, sammen om musikken. Slik ble det ikke. I mai 2016 ble Sebastians bestekompis Benjamin drept, og i de første månedene etter ble det stille i studioet. Sorgen satte seg i artisten, som forteller at selv om han ikke tenker på det direkte, ligger minnene, sjokket og smerten der fremdeles.

– Når du mister noen slik ender du opp i en konstant sorg. Noen som forstår deg på den måten kan du ikke bare bytte ut.

Sebastian føler at bestekompisen fremdeles er med ham i musikken. Her spiller rapperen på P3-Scenen, Slottsfjell 2018. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

«Jeg ser fortsatt skyggen i mitt syn» synger rapperen i coverlåta «Lucid Dreams». For selv om bestekompisen ikke er her fysisk, tror Sebastian at han er her likevel.

– Jeg forsøker liksom å jobbe litt for to i musikken min, og tror han hadde likt retningen jeg tar, forteller han videre.

Rapperen fra Horten sluttet med alle typer rusmidler etter Benjamins død. Han følte seg sliten, og var veldig bevisst på å ikke grave seg lenger ned.

– Jeg tenkte «fuck it, jeg bare slutter med alt». Og så skjønte jeg at jeg måtte meditere, for å få en ro. Det tror jeg kommer frem i musikken.

«En liten kamp mot meg selv»

Rapperen liker seg best i naturen, der er det nemlig lettere å tenke ut hvilken vei han skal gå videre musikalsk. Det er også der musikken flyter best uten alkohol eller hasj.

– Jeg røyker mye hasj og weed egentlig, men det er av og på. Noen ganger kutter jeg til og med snus og alkohol, forteller Sebastian.

Hiphop-artisten opplever at musikken blir annerledes når det er rus i bildet, både «sounden» og det han rapper om. Og han mener at det i det lange løp ikke har vært bra for ham.

– Jeg burde heller meditere en halv time hver morgen. Det gjorde jeg før, og jeg har aldri hatt det så bra.

Det er likevel ikke helt lett å holde seg unna rusen. Da Sebastian var liten drømte han nemlig om å være litt rockestjerne, med alt som følger med.

– Det å stå opp om morgenen, rulle seg en joint, kanskje ta seg en pils på en mandag. Det er en liten kamp mot meg selv.

Hiphop-artisten drømte som liten om å bli rockestjerne, med alt som følger med. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Lager en ny «bølge»

Flere har omtalt rapperen som en del av en norsk bølge innenfor hiphop-musikken, men Sebastian Zalo har planer om noe mer.

– Jeg prøver å lage noe annerledes. For tiden lager jeg musikk som folk kanskje ikke vil si er helt «hjemme». Jeg eksperimenterer litt med «sound», og er kanskje litt hjemløs slik. Jeg prøver å lage en ny bølge, sier han.

Sebastian ønsker å samle folk med musikken sin, og tror at folk kan få mer selvtillit av det han synger om. Men det viktigste fremover mener rapperen er hvem han har rundt seg, og hvem han velger å jobbe med.

– Jeg tar med meg forskjellige kunstnere som jeg føler folk ikke har sett, som jeg har troa på. Det tror jeg starter sin egen bølge, folk vil engasjere hverandre, fans vil engasjere andre fans. Jeg vil heller bygge nye helter, sier artisten.

Den siste tiden har Sebastian Zalo samarbeidet med flere kjente norske artister. Se ham spille «NÅOMDAN» med Jaa9 & OnklP i P3 Live her: