Heier på nybegynnerne

LidoLido og Gabrielle er nominert til Årets nykommer i kveld, men tør ikke tenke på vinnersjansene. I stedet heier de på de andre nykommerne.

Nå er det igjen tid for Norges største musikkprisutdeling, Spellemannprisen, og både artister og seere er spente på årets utdeling. Showet sendes direkte fra Stavanger konserthus og det vil også bli holdt en rekke mindre konserter rundt omkring i byen under hele Spellemannshelgen.

Les også: Ny skandale i år?

To av artistene som forbereder seg på en nervepirrende kveld er LidoLido og Gabrielle. De er begge nominerte i kategorien Årets nykommer, henholdsvis for albumene Pretty Girl and Grey Sweaters og Mildt sagt.

– Endte opp med en bøtte med pisslunken Plumbo i fanget

– Jeg vil helst ikke tenke så mye på at det er noen som skal vinne noe. Å være nominert er til syvende sist helt fantastisk og ett episk nåløye å passere. Dessuten husker jeg at jeg i ett svakt øyeblikk flørtet med tanken på å vinne i fjor, mens hele salen 50 sekunder senere endte opp med en bøtte med pisslunken Plumbo i fanget. Jeg nøyer meg med å nyte verdens mest motiverende nominasjonen, enn så lenge, og er ekstremt takknemlig for det, sier Gabrielle.

lidolido/gabrielle

– Tror sjansene er små

LidoLido, eller Peder Losnegård som han egentlig heter, er i tillegg til å være nominert til Årets nykommer også nominert i kategorien Pop. Likevel har han lite troa på sine egne sjanser for å vinne noe.

– Det er laget så utrolig mye fin musikk i 2012, så jeg tror sjansene mine er veldig små, påpeker Peder Losnegård.

Les også: Karpe kan vinne mest

Heier på de nye

Under showet skal blant annet artister som Kaizers Orchestra, Moddi, Eva & The Heartmaker og Mikhael Paskalev opptre. Gabrielle gleder seg mest til festen, stemningen og konsertene og heier ekstra på de mindre etablerte artistene.

– Alle jobber beinhardt og lager vakker musikk, så det er ingen tvil om at alle fortjener tittelen, men jeg holder en knapp på at den som trenger pengene mest, vinner, sier Gabrielle.

– Mye kjærlighet i lufta

LidoLido er enig, men har i motsetning plukket seg ut et spesielt band.

– Jeg heier på underdogen Moskus som er nominert i jazzkategorien.

Historiens beste Spellemannshow

Også programleder Anne Lindmo støtter nykommerne. Hun skal være programleder for Spellemann for andre år på rad og skal lede seerne og publikum gjennom utdelingen og åtte liveopptredener, foran 2500 mennesker.

– Jeg heier på debutantene. Alltid. I fjor satt Mikael Paskalev i salen med store øyne og var fersking, i år er han rykket opp ny liga og er en av de som skal opptre på scenen. Sånt blir jeg veldig glad av. Unge folk som får det til, sier Lindmo.

annel

Hun forteller også at teamet bak årets utedeling har ett mål: å lage historiens beste spellemannshow.

– Som i fjor legger vi vekt på å lage en feiring der musikken står i sentrum. Vi skal juble og feire alle de hardtarbeidende og kreative folka som tilsammen utgjør det norske musikklivet. Det er skyhøyt nivå på musikken i Norge, og et nært og engasjert forhold mellom artistene og publikum; det er lett å lage festfjernsyn når det er så mye kjærlighet i lufta.